Airbus planlegger oppsigelser av 2500 ansatte

2 hours ago 5


Den europeiske flyprodusenten Airbus planlegger å fjerne opptil 2500 stillinger i selskapets forsvars- og romfartsavdeling.

Den europeiske flyprodusenten Airbus planlegger å fjerne opptil 2500 stillinger i selskapets forsvars- og romfartsavdeling, opplyser kilder til nyhetsbyråene Reuters og AFP. Foto: Kamran Jebreili / AP / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Antallet utgjør om lag 7 prosent av de 35.000 som er ansatt i avdelingen, sier kilder med kjennskap til planene til nyhetsbyråene AFP og Reuters.

Kuttene skal ifølge planen gjennomføres innen midten av 2026, ifølge kildene. Detaljene rundt planene er ikke kjent og Airbus vil ikke kommentere saken.

Airbus lager ikke bare sivile fly, men også satellitter, og spiller en viktig rolle i europeiske rakett-, kampfly- og romfartsprogrammer.

Forsvars- og romfartsavdelingen i Airbus er blitt møtt med fallende etterspørsel, samtidig som kostnader øker og satsing på satellittprosjekter har ført til økonomiske tap.

Airbus som helhet fikk et overskudd på 825 millioner euro, en nedgang på 46 prosent, i første halvår i år, i stor grad en konsekvens av store nedskrivninger i romfartssatsingen.

Read Entire Article