Warholm om favorittstempelet: – Bra at de andre får kjenne på det

1 month ago 22



Karsten Warholm har tapt begge duellene mot Alison dos Santos og Rai Benjamin i årets sesong. Men nordmannen mener fortsatt at han er favoritten.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 03.08.2024 14:27

– Ja, altså ...

Sånn reagerer Warholm da VG spør ham om han selv føler seg som favoritt i OL.

– Sånn sett så mener jeg at vi er det gitt historikken. Men det betyr ikke at jeg har innkassert noe som helst, sier Warholm.

– Det er kanskje det nærmeste jeg har vært en utfordrerposisjon på mange år. Det blir en fin setting. Sånn sett er det litt fint at de andre får kjenne på det trøkket vi har stått i.

– Hvordan har dere jobbet for å få den ultimate formtoppen?, spør VG.

Da tar trener Leif Olav Alnes ordet:

– Det er tre ting du må ha for å prestere på topp: Nummer én, man må være fit. Da må man ha trent, og det har vi gjort tidligere. Nummer to: Man må være fresh, så vi har hvilt mye inn mot konkurransen.

– Og til slutt nummer tre: Don’t fuck it up. Det er kanskje den viktigste, sier Alnes samtidig som Warholm trekker på smilebåndet.

I OL-finalen i 2021 gjorde Karsten Warholm tidenes løp med verdensrekorden 45,94 – som fortsatt står.

Karsten Warholm reagerte slik etter gullet i Tokyo – bak Alison dos Santos og Rai Benjamin. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Nå i Paris tre år senere, ventes en knalltøff duell mot Rai Benjamin og Alison dos Santos. Duoen har tatt hver sin seier mot Warholm i de to Diamond League-konkurransene han har stilt i denne sesongen.

Også i de to siste løpene etter Warholm tok VM-gullet i Budapest i fjor, ble han slått av Kylian McMaster og Alison dos Santos.

Warholm løper forsøk på 400 meter hekk mandag kl. 10.05. Semifinalen går onsdag kl. 19.33. Finalen er fredag kl. 21.45.

Se alt fra OL på Max. Få hele OL-programmet her.

Slik gikk det i generalprøven:

Read Entire Article