Warholm og Duplantis hamret løs på hverandre: – Norge er lillebror

1 week ago 11



Karsten Warholm (28) og svenske Armand Duplantis (24) møtes til 100 meter onsdag. Tirsdag roastetroastetÅ gjøre narr av en person i en gemyttlig sammenheng de hverandre så mye de klarte.

Foto: Herman Folvik / VG
  • Herman Folvik, VG

    Herman Folvik, VG

Publisert: 03.09.2024 17:48

Store deler av den halvtime lange pressekonferansen i Sveits tirsdag, gikk til å snakke ned hverandre.

Det kunne kanskje minne litt om stemningen før en boksekamp hvor kamphanene vil skape mest mulig oppmerksomhet. Alt opplevdes kanskje ikke like genuint, men det var mye latter i rommet.

«Kranglingen» startet med hvem som kan feste best.

Bildene av stavhopper Duplantis som dro rett fra verdensrekord og gullfest hele natten til TV-intervjuer neste morgen i Paris har blitt hyllet på sosiale medier:

– Selvfølgelig skulle jeg feire det! Jeg feiret det ganske hardt! Så er jeg klar når jeg våkner noen dager senere, sier Duplantis.

Warholm avviser på sin side at han hadde noe stor sølvfestsølvfestRai Benjamin vant gullet på 400 meter hekk i Paris. etter OL.

– Jeg har kanskje noe å lære av Duplantis, sier Warholm.

– Du har ikke noe å feire, du kan ikke drikke, skyter Duplantis inn.

– Jeg er sikker på at jeg hadde drukket ham under bordet, kontrer Warholm.

Det svensk-norske forholdet kom også opp.

– Norge er lillebror. Det er vennskapelig rivalisering, sier Duplantis.

Han forteller om reaksjonen når han ser golf og Viktor Hovland er i teten.

– «Damn, det er kult, skulle ønske han var svensk», tenker jeg da.

– Svenskene er rasende fordi dem ikke fant oljen først, sier Warholm.

– Det er bare shit talkshit talkUformelt uttrykk for å snakke nedsettende eller provoserende til eller om noen, ofte for å psyke ut motstanderen., skikkelig shit talk. Vi er to som vil konkurrere bare, sier Duplantis.

Ideen om denne duellen kom opp på en trening dagen før Diamond League-stevnet i Monaco i fjor sommer. I bare overkropper diskuterte stjerneduoen hvem som ville vinne en 100 meter.

Klokken 20.30Klokken 20.30RedBull sender løpet direkte på sine flater. NRK viser løpet 21.15. onsdag får vi «endelig» fasit på.

  • Warholm løp sist 100 meter i 2017 på 10,49 – som er hans pers.
  • Duplantis står registrert med 10,57 fra 2018 som pers.

Jaysuma Saidy Ndure har norsk rekord på 100 meter med 9,99. Even Meinseth har årsbeste i Norge med 10,39. Salum Kashafali tok søndag sølv på 100 meter i Paralympics med 10,47.

Duplantis har vært i sitt livs form denne sommeren. I Paris tok han OL-gull med verdensrekord på 6,25 meter. Sist uke flyttet han den en centimeter opp i Silesia.

Warholm har verdensrekorden på 400 meter hekk på 45,94 fra Tokyo-OL i 2021. Men i Paris måtte han nøye seg med sølv bak Rai Benjamin.

Benjamin er ikke til start under hovedstevnet, men Warholm skal duellere mot Alison dos Santos (bronsevinner i OL og slo Warholm på Bislett i mai) torsdag kveld kl. 20.04.

Det er en rekke norske høydepunkter torsdag kveld (NRK sender 20–22):

  • Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås er torsdag på start på 1500 meter og møter omtrent hele OL-feltet kl. 21.27
  • OL-mester i tikamp, Markus Rooth, skal delta i lengde fra kl. 20.18.
  • Karoline Bjerkeli Grøvdal løper 5000 meter kl. 20.43.
  • Norge stiller lag på 4x100 meter for kvinner kl. 21.52.

Håvard Bentdal Ingvaldsen (400 meter), Henriette Jæger (400 meter), Ingvild Meinseth (100 meter) og Christine Bjelland Jensen (100 meter) løper også i Zürich torsdag som en del av forøvelsene til Diamond League-stevnet.

Read Entire Article