Vipers-krisen: – Jobber på spreng for å klare dette

9 hours ago 5



– Vi har jobbet gjennom kveld og natt. Vi er ikke i mål, sier styreleder i håndballklubben Peter Gitmark.

Han vet godt at klokka tikker, søndag kveld er det avgjørende styremøte.

– Jeg tror at den siste delen av løsningen vil være en eller flere som melder seg nå i tolvte time, og som i løpet av dagen tar kontakt og sier at de ønsker å være en del av en løsning for Vipers, sier han.

Peter Gitmark på kamp i mesterligaen i Aquarama.

Styreleder Peter Gitmark fikk med seg kampen da Vipers vant over Buducnost med ni mål hjemme i Aquarama lørdag kveld.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Gave ble trukket

Vipers står i fare for konkurs og trenger flere millioner kroner innen søndag kveld.

Tirsdag denne uka uttalte styreleder Peter Gitmark at Vipers trengte 25 millioner kroner innen fredag for å unngå konkurs. Fredag ettermiddag ble tidsfristen utsatt til søndag kveld.

Like etter at Vipers knuste Buducnost i det som kan ha vært klubbens siste kamp noensinne, kom det gode nyheter. Men så snudde det:

– Ja, vi fikk i går kveld en beskjed om at vi kunne få en betydelig gave. Det er klart at det hadde en stor innvirkning på hvordan vi jobbet videre, og så kom det en kontrabeskjed på morgenen om at det likevel ikke medførte riktighet.

Ifølge Gitmark ble det nei til å gi gave fordi det var uenighet i bedriftens eget styre.

Det var en stor pengesum, men Gitmark vil ikke ut med beløp.

Små og store gaver

Vipers-supporter Christopher William Abram har også opprettet en spleis for å hjelpe Vipers. Siden lørdag er det samlet inn over 40.000 kroner.

– Det tenker jeg er helt fabelaktig. Vi er i en situasjon hvor vi har veldig mange gode sponsorer. Det er mange som vil gjøre alt de kan for å bevare klubben. Det er fantastisk bra, og det ønsker vi å bygge videre på, sier Gitmark.

Kan bli utsettelse

Vipers avholder styremøte klokka 20 søndag kveld. Da skal det avgjøres om klubben slår seg konkurs mandag morgen eller ikke.

Men, Gitmark ser ikke bort fra en ny utsettelse.

– La oss ikke avskjære den muligheten. Vi gjør alt vi kan for at vi har et tilstrekkelig grunnlag for at det er grunnlag for videre drift, men hvis vi har pågående forhandlinger med seriøse aktører så kan vi ikke noe annet enn å utsette på nytt, sier han.

Publisert 20.10.2024, kl. 12.19

Read Entire Article