«Ville du reagert med vantro og frustrasjon slik som oss?»

1 month ago 19



Vi ser at en rekke misforståelser om Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdeling i Lyngdal og Farsund blir gjentatt av Arne Mikalsen i Lister24.

Saken i Dyrebeskyttelsen Norge (DN), Lyngdal og Farsund er en uheldig konflikt mellom personer som i flere år har vært medlemmer i lokalavdelingen i Farsund. Mikalsens beskrivelse stemmer dårlig med virkeligheten, og det er heller ikke så rart i og med at han har kort fartstid i organisasjonen og han har dårlig kjennskap til organisasjonens rammeverk.

Les innlegget hun svarer på her:

Dyrebeskyttelsen i Farsund, og hvordan drepe frivillighet i lokalmiljøer

Sentralstyret kom på banen etter at vi, en gjeng med engasjerte medlemmer, tok kontakt for å få hjelp med å sikre pengene til videre drift av avdelingen.

Vi reagerte på at avdelingen ble frarøvet medlemskontingent, grasrotandel og en stor arv.

Vi tror at en fotballklubb som hadde opplevd det samme, nemlig å bli frarøvet medlemskontingent, grasrotandel og en øremerket arv, slik at midlene ikke lenger var tilgjengelig for drift av fotballklubben hadde reagert på samme måte. Det hjelper lite at styret i den nyopprettede stiftelsen lover å drive med fotball, eller som i dette tilfellet; dyrevelferd.

Midlene er fjernet fra det formålet de er gitt til. Grasrotgivere ønsker å støtte den frivillige innsatsen for dyrene, medlemmene som har betalt medlemskontingent ønsker å støtte sin lokale forening, og i det aktuelle testamentet står det eksplisitt at den skal gå til Dyrebeskyttelsen, den lokale avdelingen i Farsund.

Les mer om striden her:

Strides om millionbeløp - møttes i retten

Ble ikke enige i retten til tross for nye oppfordringer fra dommeren

Nesten alle disse midlene er overført til en privat stiftelse der vedtektene gir styret rett til å velge og supplere seg selv, og der gjenvalg kan finne sted. Hvert styremedlem har rett til å sitte i 20 år, og dette kan forlenges for ett år av gangen, maksimalt 5 ganger. Altså kan de sitte trygt uten at andre har mulighet til å komme inn i styret, i 25 år! Det er med andre ord helt klart at man har rigget seg for å fjerne seg fra medlemmene sine, og fra medlemsdemokratiet, til fordel for seg selv.

Ville du stått opp for fotballklubben din om den opplevde det samme?

I denne sammenheng er det viktig å vite at stiftelsesloven fungerer slik at midler ikke kan gis til den som har avgitt midlene til stiftelsen. Det betyr at selv om styret i stiftelsen sier de skal fortsette å gi penger til DN Lyngdal og Farsund , så vil en slik bevilgning være i strid med loven. Pengene til den frivillige demokratiske medlemsorganisasjonen DN Lyngdal og Farsund er med andre ord fjernet fra vår konto, og avdelingen ivaretar sine økonomiske forpliktelser gjennom lånte midler.

Ville du stått opp for fotballklubben din om den opplevde det samme?

Ville du reagert med vantro og frustrasjon slik som oss?

Gunn Karina Andersen,

styreleder

på vegne av styret i

Dyrebeskyttelsen Norge Lyngdal og Farsund

Krever å få tilbake millionbeløp

Har reddet 77 dyr som er dumpet i sommer

Når tidligere eiere ikke klarer å ta ansvar, må samfunnet gjøre det

Dumping av dyr - ulovlig, men vanlig

Read Entire Article