Vilde Ingstad støttet ut: Stygg smell i kneet

1 month ago 31

(Norge-Tyskland 30–18) Vilde Ingstad fikk seg en tøff smell og ble liggende på gulvet.

• Jostein Overvik, VG

Jostein Overvik, VG

Publisert: 03.08.2024 20:27

Ingstad ble taklet av Meike Schmezler fem minutter før slutt. Det ble helt stille blant 7000 tilskuere i South Paris Arena. Tyskeren fikk utvisning, men de var Ingstad alle var opptatt av.

Det kunne se ut som Norges strekspiller fikk seg en kneskade. Ingstad ble liggende i flere minutter før hun ble støtte ut av lege og fysioterapeut.

– Vi får håpe det ikke er så alvorlig som det ser ut, sier Max-ekspert Ole Gustad Gjekstad. Han håpet det var snakk om et slag og ikke en vridning.

Men ut fra smerten så er det grunn til å frykte det verste og håpe det beste. I denne sammenheng er selvsagt en korsbåndskade det alle frykter. Den setter i så fall er den uheldige strekspilleren ute av OL og det meste av neste sesong.

På den positive siden: Henny Reistad er tilbake i godt gammelt slag.

4. juli dominerte Henny Reistad stort med ni mål da OL-favoritten Frankrike bel slått 12 mål. To dager senere lå hun ankelskadet i gulvet. Etter tre uker og tre dager kom hun tilbake.

Men først i OL-kamp nummer tre kom dominansen fra spilleren kåret til verdens beste for fem måneder siden. Hun kom inn etter syv minutter mot Tyskland.

En forferdelig start med 0–3 ble snudd til 7–3-ledelse etter ni minutter. Reistad scoret og assisterte. Det gode spillet fortsatte sammen med første og fremst Stine Bredal Oftedal.

Da pausen kom ledet Norge 14–8. Henny Reistad hadde rukket å få en smell fjeset og score fire mål.

Norge var allerede på god vei mot gruppeseier og Brasil som motstander i kvartfinalen. Les mer om det til slutt i denne saken.

Henny Reistad gratuleres av Kari Brattset Dale Dalen med 14–8-scoringen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 Katrine Lunde. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Katrine Lunde fortsatte med OL-redningen. Tysk-belgiske Xenia Smits preget de første fire minuttene. Men så var det slutt. Lunde reddet to straffer og hadde 46 prosent i redningsprosent før pause.

Etter pause startet Thorir Hergeirsson med Reistad, Ofdtedal og Mørk sammen. Mørk satte opp Reistad med oppspill like hardt som presist. Ballen ble klinket i mål av Reistads skyhøye høyrearm.

Norges aller beste bakspillertrio er i gang. Og kan bli helt avgjørende for OL-medaljens valør i neste uke.

Tyskland-keeper Katharina Filter reddet fra både Reistad, Oftedal og flere norske spillere i starten av 2. omgang. Keeperspillet satt.

Alt var ikke i rytme. Men seieren var aldri i fare.

Silje Solberg-Østhassel kom inn i mål og reddet en ny straffe. Tyskerne scoret først på sitt fjerde forsøk fra straffemerket. Stretrioen Maren Aardahl, Vilde Ingstad og Kari Brattset Dale holdt høyt nivå i forsvar.

Stine Bredal Oftedal. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Siste kamp i gruppespillet mellom Danmark og Sør-Korea spilles kl. 21.00. Hvis danskene vinner blir Norges motstander i kvartfinalen. Alternativet for Norge er Ungarn i kvartfinalen.

Her er det forbehold, men kvartfinalene blir mest sannsynlig slik:

• Norge – Brasil
  • Sverige – Ungarn
  • Frankrike – Tyskland
  • Nederland – Danmark

Brasil vant VM-gull i 2013, men har ikke vært på samme nivå de siste årene. I sist VM endte brasilianerne på 9. plass. Norge slo sist Brasil 27–22 for to år siden. Det siste tapet kom i OL-åpningen i Rio de Janeiro for åtte år siden.