Vil lokke SAS-kunder med «snarvei» til bonusnivå

1 month ago 17



Flyselskapene kjemper med nebb og klør om bonuskundene. Nå gjør også Norwegian et forsøk på å lokke til seg de mest lukrative kundene til SAS.

1. september bytter SAS bonusprogram fra Star Alliance til Skyteam. Det har fått andre flyselskaper til å øyne muligheter for å kunne lokke til seg verdifulle bonuskunder. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

– De siste årene har Norwegian tilpasset seg forretningsreisende og andre som flyr ofte, og nå ønsker vi å invitere enda flere til å ta del i vårt toppnivå. Vi tilbyr derfor alle Eurobonus gull- og diamantmedlemmer en snarvei til Norwegian Reward Priority, sier Magnus Thome Maursund, kommersiell direktør i Norwegian, i en pressemelding.

For å få Norwegian Reward Priority på normal måte må du fly 32 ganger med Norwegian i løpet av 12 måneder.

Dette øverste nivået inkluderer fordeler som gratis bagasje, fast track, prioritert ombordstigning, fritt setevalg og prioritert kundeservice.

Slik fungerer ordningen Norwegian omtaler som en «snarvei»:

  • For å benytte «status match» må kundene fylle ut et skjema på Norwegian sine sider og dokumentere gull- eller diamantmedlemskap hos Eurobonus.

  • Etter godkjenning får kundene Norwegian Reward Priority i en prøveperiode på 60 dager. I løpet av denne perioden må man bestille og gjennomføre to flyvninger med Norwegian for å videreføre statusen til et helt år fra den datoen statusen ble godkjent.

Ikke unikt forsøk

Det har lenge vært klart at SAS skal forlate Star Alliance til fordel for den noe mindre konkurrenten Skyteam, som del av avtalen der Air France-KLM går inn på eiersiden i selskapet.

Norwegian er ikke det første selskapet som prøver seg på SAS sine Eurobonus-kunder.

Flere flyselskap har tidligere forsøkt å lokke til seg kundene ved å tilby at bonusfordelene kunder i dag har i Star Alliance gjennom medlemskap i SAS’ Eurobonus-program, vil kunne bli videreført hos dem.

Lufthansa uttalte i vår til Dagens Næringsliv at de vil tilby en «status match» til Miles & More, selskapets fordelsprogram, til Eurobonus-kunder. United Airlines og Finnair har kommet med lignende utspill.

Ikke lounge

Det er mange likheter mellom bonusfordelene på øverste nivå hos Norwegian og SAS’ Eurobonus. En viktig forskjell er likevel at Norwegian-programmet ikke inkluderer lounge på flyplassen.

Eurobonus har dette både på gull- og diamantnivå. I tillegg til SAS’ egne lounger har dette inkludert andre Star Alliance-lounger. Etter skiftet vil det inkludere Skyteam-lounger.

Alliansebyttet til SAS skjer 1. september.

Rent praktisk for Eurobonus-kunder vil reiser med Star Alliance-selskaper frem til og med 31. august gå som tidligere. Man vil tjene poeng som vanlig, og statusfordelene vil være som i dag.

Fra 1. september er det Skyteam som gjelder. Da vil man opptjene poeng og få statusfordeler på mer eller mindre samme måte som i dag fra «de fleste» av medlemsselskapene i Skyteam.

Read Entire Article