Vikingbåt-havariet ved Stad: Politiet henlegger saken

1 month ago 15



Tirsdag kveld kantret en båt på en vikingferd fra Færøyene på vei til Norge. En kvinne ble funnet omkommet onsdag morgen etter en stor redningsaksjon.

Saken har frem til nå hatt status som undersøkelsessak, som betyr at politiet samler inn informasjon for å kunne vurdere om noe straffbart har skjedd. Politiet har nå konkludert med at dette er en tragisk ulykke og at det ikke har skjedd noe kriminelt.

– Politiet har avhørt de fem overlevende. Siste avhør ble avsluttet torsdag formiddag. Kort oppsummert har de involverte fortalt at været var veldig skiftende underveis, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Været skiftet brått

Fartøyet sendte ut flere nødmeldinger. Politiet skriver at de to første nødmeldingene må ha blitt utløst automatisk, og at mannskapet ikke oppfattet at de var i havsnød.

– Da redningsmannskap ankom vikingskipet første gang, trodde seilerne at de lette etter noen andre. De signaliserte da at alt var ok, skriver politiet.

Mannskapet har fortalt at været plutselig ble mye verre enn forutsett, og bølgene reiste seg høyt i Stadhavet.

– De hadde tatt ned det store seilet og heist et mindre seil da det kom en stor bølge bakfra som førte til at båten kantret.

Forsøkte gjenoppliving

Alle seks havnet i vannet, og én av dem ble sittende fast, opplyser politiet.

– De klarte til slutt å få vedkommende løs, men innså etter forsøk på gjenoppliving at livet ikke stod til å redde. De fem overlevende klarte å komme seg i redningsflåten og ble senere hentet opp av redningshelikopter.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med navn på den avdøde.

Publisert 29.08.2024, kl. 14.37 Oppdatert 29.08.2024, kl. 14.59

Read Entire Article