Vi trenger politikere med ambisjoner som vil gjøre det beste for oss alle

1 month ago 13



Mitt utgangspunkt er kommentarer til leserbrevet i Fedrelandsvennen lørdag 7. desember til Nils Petter Enstad, som er KrF-medlem.

Foto: Kjetil Reite

Jeg er også KrF-medlem, fra 1973, og har deltatt i bystyret fra 1975 – 1987. Det er fint at Enstad engasjerer seg slik at vi kan vekke også noe positiv oppmerksomhet i media om partiet.

Agder-mandatet: Erfaring eller personlige ambisjoner?

Enstad mener at ambisjonene er det mest imponerende ved Jørgen Kristiansen. Dette er en dårlig beskrivelse av et partimedlem som har ytt en stor innsats gjennom mange år med deltakelse i Kristiansand bystyre fra 2003 til 2021 og varaordfører fra 2011 til 2019. Han har vært en god støttespiller for meg når det gjelder idretten i byen. Han har også vært en god talsperson for organisasjoner som får kommunale tilskudd, som for eksempel Blå Kors. Jeg tror at de fleste politikere engasjerer seg med ønske om gjøre noe for vårt samfunn, og Stortinget er naturligvis den plattformen i vårt styringssystem hvor det er mulig å yte størst bidrag.

Han har kvalifikasjoner og erfaringer som tilfredsstiller politiker på toppnivå, og jeg mener at hans CV er meget imponerende. Han er siviløkonom fra Universitetet i Agder og har i tillegg årsstudium fra Oregon State Universitet (USA). Han har arbeidet i flere banker og og investeringsselskaper i tillegg til sin lange innsats for KrF i Kristiansand. Han har ikke erfaring fra Stortinget, men jeg er overbevist om at han vil bli en stor ressurs for KrF som stortingsrepresentant.

Avisen har skrytt av Ropstad fra KrF ved at han er den siste på lang tid som har vært minister fra Agder, og mener at landsdelen lider under at ingen fra Agder sitter i regjeringen. Vi hadde alle forventet at Kristiansand skulle bli hovedstedet for satsing på utbygging av havvind i landet. Det ble i stedet Stavanger som fikk den oppgaven, og vi fikk heller ikke beholde Utdanningsbasen for luftforsvaret på Kjevik som blir flyttet til Værnes.

Kristiansand KrF satser på Kristiansen på 1. plass på partilisten til kommende stortingsvalg både som stortingsrepresentant og partileder. Vebjørn Selbekk i avisen Dagen har alt utropt han som beste kandidat til partileder. Det er meget som tyder på at det kan bli resultatet ettersom ingen av de nåværende tre stortingsrepresentanter i partiet tar gjenvalg.

Det er ønskelig at ny partileder er medlem av Stortinget, og Kristiansen med hans CV ligger godt an til å bli ny leder. Målet for Agder må være en fast representant og ett utjevningsmandat. Kristiansand med 36,6 pst. av Agders befolkning er et viktig sted med å ha Jørgen Kristiansen som 1. kandidat, og i tillegg har vi Jorunn Lossius som 2. kandidat på partiets stortingsliste for Agder.

Endelig avgjørelse blir foretatt på nominasjonsmøtet 6. desember i Agder KrF. Ved kommunevalget 2023 i Kristiansand fikk KrF 12,3 pst. i oppslutning, og med den tillit som Kristiansen har i byen, så håper vi på enda bedre oppslutning nå i stortingsvalget. I stortingsvalget 2021 for Agder fikk KrF 13,9 pst. Det er lenge siden Kristiansand KrF har hatt en stortingsrepresentant. Det er meget som taler for at med Jens Stoltenberg tilbake i Arbeiderpartiet, kan det bli en svært jevn kamp mellom de to blokker av partier, noe som vil tilsi at KrF må over sperregrensen for at det skal bli en borgerlig regjering.

Read Entire Article