Vi må lære av den stengte lekeplassen ved Blomsbukta

1 month ago 12



Langvarig stengning av en kvartalslekeplass i Kuholmsveien har skapt irritasjon hos beboerne i området. Venstre mener harmen er berettiget.

Foto: Vegard Damsgaard

Barn og unge skal ikke betale prisen når byggeprosjekter drar ut i tid. Utbyggerne av prosjektet ved Blomsbukta fikk krav om at den eksisterende lekeplassen i Kuholmsveien skulle rustes opp før de nye boligene kunne tas i bruk. Ved oppstarten av byggeprosjektet ble lekeplassen stengt for å ivareta sikkerheten under bygging. Men deretter stoppet det meste opp. Tregt salg av boliger førte til at byggeaktiviteten stilnet, uten at lekeplassen ble gjenåpnet.

Venstres representant i areal- og miljøutvalget, Christine Alveberg stilte nylig spørsmål om når man kan forvente at lekeplassen åpner. Plan- og bygningssjef, Venke Moe svarte at man kan forvente åpning før neste sommer. På oppfølgingsspørsmål fra MDGs Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, ga plan- og bygningssjefen også uttrykk for at man kunne lære av situasjonen som er oppstått.

Lekeplasser er møteplasser. Her treffes barn i samme nabolag, og kanskje veksler også foreldrene som passer på, noen ord med hverandre. Lekeplasser er også små grønne lunger i en by der det stadig bygges tettere.

I årene framover skal det bygges mer i eksisterende boområder, både på Lund og i andre deler av byen. Byggebransjen er konjunkturutsatt, og svakt salg kan føre til at byggeprosjekter varer lenger enn planlagt. Da må både utbygger og kommune ha rutiner som sikrer at barn og unge ikke blir skadelidende.

For utbygger handler det også om eget omdømme og signaleffekten ved at man tar eksisterende beboere på alvor. La oss derfor sammen sørge for at lekeplasser ikke blir stående stengt lenger enn høyst nødvendig.

Read Entire Article