Verdens lengste slange funnet drept i Amazonas: – Hvor syk må man være for å gjøre dette?!

4 weeks ago 30



Knapt en måned etter anakonda-arten ble oppdaget for aller første gang, er verdens lengste slange Ana Julia skutt og drept.

I februar svømte biologen Freek Volk med den enorme slangen. Nå er den død. Foto: Skjermdump fra Freek Volk, Instagram
  • Live Tronstad

Publisert: 28.03.2024 23:11

Den åtte meter lange anakondaen ble funnet skutt i regnskogen søndag. Hunnslagen skal ha veid nesten 200 kilo. Den hadde fått navnet Ana Julia.

Slangens livløse kropp ble funnet i elven Formoso i det sørvestlige Brasil, rundt 150 kilometer fra grensen til Paraguay.

Slangen ble verdenskjent etter den nederlandske biologen Freek Vonk la ut en video på instagram hvor han svømmer sammen med den gigantiske slangen.

– For et trist og tragisk tap. Og hvor SYK må man være for å gjøre dette mot et så vakkert og unikt dyr!? skriver Vonk i instagram-innlegget på nederlandsk.

– Håper gjerningspersonene blir funnet og tiltalt da denne typen oppførsel bør straffes hardt.

Vonk skriver selv at slangen var den største han hadde sett i sitt liv.

– Så vidt vi vet var hun supersunn og fortsatt i sin beste alder, og i årene fremover kunne hun tatt vare på mange etterkommere, skriver Vonk i innlegget.

Anklager biologen

I kommentarfeltet på innlegget til Vonk går det imidlertid hett for seg. Mange mener biologen aldri burde lagt ut videoen av slangen.

– Du gjorde henne «berømt» and derfor til et mål for folk å fange/drepe. Ikke publiser disse funnene mer, eller ikke si hvor de er i det minste, lyder en kommentar på innlegget.

Vonk mener kritikken er feilslått.

– Jeg har ALDRI røpet hennes eksakte lokasjon noe sted. Jeg har gjennomgående sagt at slangen ble filmet i Bonito, et område på 5000 km². Derfor har ikke videoen noe som helst med denne forferdelige tragedien å gjøre, svarer biologen.

Nylig oppdaget

Biologer oppdaget arten for første gang i slutten av februar, skriver The Independent. De ga den navnet nordlig grønn anakonda.

Den australske biologiprofessoren Bryan G. Fry sa den gang til Reuters at de mener arten skilte seg fra sin tettest beslektede art, den grønne anakondaen, for nesten 10 millioner år siden.

Det er en genetisk forskjell på 5.5 prosent mellom den nyoppdagede arten og andre anakondaer. Til sammenligning er det 2 prosent forskjell i genetikken til mennesker og sjimpanser.

På tross av dette er anakondaene visuelt identiske, ifølge forskerne.

Read Entire Article