Vant sammenlagt for andre gang på rad

1 month ago 24

Den norske syklisten Søren Wærenskjold tråkket fredag inn til sammenlagtseier i Tour Poitou-Charentes. Det er andre år på rad 24-åringen vinner rittet.

Landeveissyklist Søren Wærenskjold vant Tour de Poitou-Charentes sammenlagt for andre år på rad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Uno-X-syklisten hadde 30 sekunder ned til landsmann og lagkamerat Fredrik Dversnes før fredagens fjerde og siste etappe. Den luken tok 24-åringen fra Mandal vare på. Dversnes sikret seg samtidig annenplassen sammenlagt.

Arnaud Demare vant den avsluttende etappen. Wærenskjold tråkket inn til 25.-plass.

Grunnlaget for Wærenskjolds andre strake sammenlagttriumf i rittet ble lagt da han torsdag tråkket inn til en klar seier på den 29,2 kilometer lange tempoetappen fra Ménigoute til Fontaine-le-Comte. Da vant han med nesten 42 sekunder ned til Mirco Maestri fra Italia.

Wærenskjold har vist gode takter på sykkelsetet denne sesongen, og allerede i slutten av januar tok han årets første seier på den 2. etappen av AlUla Tour. 20. juni ble han norgesmester på tempo, bare en drøy uke etter at han vant åpningsetappen i Baloise Belgium Tour.

24-åringen fra Mandal var ikke overraskende en del av Uno-X-troppen i Tour de France. 8.-plassen på etappe 16 var Wærenskjolds beste enkeltplassering.

I OL ble Uno-X-syklisten nummer 63 i landeveisrittet. Han kom seg ikke til mål på tempoen.