– Vanskelig å spå når hun er tilbake

1 month ago 35



(Slovenia-Norge 22–29) Nora Mørk (33) har igjen fått problemer med leggskaden som ødela mye i sist VM.

 Nora Mørk på tribunen under Norges kamp mot Slovenia. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 01.08.2024 23:41

– Hun har hatt en belastningsproblematikk i den ene leggen, som har vært kjent fra før, opplyser landslagets lege Per Olav Kvalvåg til VG.

Han forteller at Nora Mørk under kampen mot tirsdag igjen fikk føling med skaden som gjorde at nøkkelspilleren ikke kom opp på sitt høyeste nivå da Norge tok VM-sølv.

Norge klarte seg uten henne da Slovenia ble slått med syv mål torsdag kveld. Men Kvalvåg kan ikke garantere at Nora Mørk er tilbake mot Tyskland lørdag kveld.

– Vi tar dag for dag. Det er vanskelig å spå når hun er tilbake. Vi har tro på at hun kommer tilbake ganske kjapt, ja, sier legen.

 Nora Mørk sammen med Kari Brattset Dale og Katrine Lunde etter seieren over Slovenia. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Nora Mørk fulgte laget tett gjennom den enkle seieren over Slovenia.

– Heldigvis føler jeg hun er veldig positiv rundt det selv. Nå er jeg ikke så veldig nervøs, for å være helt ærlig. Men det er noe hun har hatt over lang tid. Jeg tror hun er klar til neste kamp allerede, sier Stine Bredal Oftedal til VG.

Kapteinen medgir at Norges foretrukne bakspillertrio har fått lite spilletid sammen denne sommeren. Henny Reistad slet med en ankelskade til OL-kamp nummer tre, mens Bredal Oftedal selv ikke spilte oppkjøringskampene mot Frankrike på grunn av skade.

– Det har vært en rar oppladning til mesterskapet. Men vi har en robusthet rundt det. Vi er rolig. Alt har ikke klaffet ennå, men det tror vi det skal gjøre. Og vi klare å vinne jevne kamper uten at alt klaffer, mener hun.

Norge er allerede klar for kvartfinalene i Lille tirsdag. Akkurat nå ligger Angola an til å bli motstander. Men det kan endre seg.

Kristine Breistøl ble utvist etter denne situasjonen:

Thorir Hergeirsson håper at Mørk er snart tilbake. Hun gjør aktiv rehabilitering ledet av Olympiatoppens fysiske trener Benjamin Jensen og lagets fysioterapeut Nina Markussen.

– Det er ikke så alvorlig nå, men det er disse signalene som har gjort at hun har fått tilbakeslag før. Jeg tror hun kom tilbake bedre i dag, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson og legger til:

– Risikoen er stor hvis vi kjører på. Men jeg tror dette kan løsne og bli bedre.

Dette sa Mørk selv om skaden under VM i fjor:

Han mener at Nora Mørk spilte VM-avslutningen i desember «på en fot» grunnet leggproblemet.

Nora Mørk har kjempet seg tilbake etter mange skadeproblemer og operasjoner. 33-åringen har ekstrem motivasjon for å spille de største håndballkampene.

Hun innrømmer hun at hun kunne ha håndtert VM annerledes.

– Dette har Thorir og jeg snakket om. Jeg skulle vært mer ærlig. Jeg hadde mer vondt enn jeg sa. Han kunne ikke vite det. Mange ting kunne vært gjort bedre, men det er vi ferdig med, sa Nora Mørk til VG denne uka.

Read Entire Article