Vålerengas utrolige rekke brutt etter sjansesløseri: – Er det mulig!?

2 hours ago 4

Juventus har startet sesongen med fem strake seiere i hjemlig liga, og fortsatte i samme spor borte i Oslo. Dermed endte historiens første Vålerenga-kamp i Mesterligaen med tap for Nils Lexerøds kvinner.

Men «Den gamle dame» fikk det tøft på Valle. For det var Vålerenga som presset på for scoring fra start.

Og midtveis i første omgang var Olaug Tvedten centimeter unna å skli inn 1–0. 24-åringen strakk frem foten på et lavt innlegg fra høyre, men kunne trengt en litt lenger stortå akkurat da. I stedet smalt det i motsatt ende av banen.

8PLf3UP7orE

I LEDELSEN: Juventus jubler for scoring.

Juventus stormet mot Vålerengas forsvar på en kontring, og ballen endte til slutt opp hos Sofia Cantore. Hun la ballen til rette og banket ballen utagbart i det lengste hjørnet på lekkert vis.

– Det er tungt, tungt, tungt. Det kommer etter en god periode for Vålerenga, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp, som kritiserte vertene for å være passive og nonchalante i forsvarsspillet.

– Det er helt vanvittig!

Offensivt fortsatte det derimot å stemme for Vålerenga, som produserte flere gode sjanser. Den største kom like før pause, da Sara Hørte steg til værs på bakerste stolpe.

En drøy meter fra mål satte hun hodet til, men headet rett ned i ryggen til en motspiller, som fikk blokkert på streken. En helt enormt sjanse.

– Er det mulig!? Det er helt vanvittig at det ikke blir scoring! Jeg trodde den var i mål flere sekunder etterpå. Det er helt utrolig, sa en sjokkert Torp.

Mesterligaen fotball kvinner, gruppe C

Omgang utsatt av oppkast

Rett før andre omgang skulle starte, sto Juventus' Estelle Cascarino og kastet opp ute på kunstgresset.

Det var en merkelig situasjon, sa Torp.

Fra tribunen så han og medkommentator Olav Traaen at en Vålerenga-ansatt gikk ut på banen med hansker på og en bøtte med vann i hendene.

Det er mulig de må ta det opp, for det ligger en klump der.

Det er en diger, diger klump med oppkast. Det er helt tydelig. Det er altså ufordøyd mat som har kommet opp. Kanskje har hun gjort det samme som jeg gjorde for noen uker siden på denne arenaen; spist en pølse som satt fast. Det er ikke til å spøke med, sa Traaen, som altså kastet opp to ganger under Vålerenga-Lyn.

AYj9NxMBqiI

FANS: 1923 tilskuere hadde møtt opp for å støtte Enga.

Noen minutter på overtid, startet andre omgang endelig. Der var hjemmelaget igjen fryktelig nære scoring. Omgangens største sjanse da Iselin Sandnes Olsen fikk nikket ballen knallhardt mot mål etter en corner, men avslutningen ble reddet på strek.

Hjemmelaget hadde flere store sjanser i sluttminuttene, men det var ikke Vålerengas kveld. Foran 1923 supportere startet de gruppespillet i Mesterligaen med tap.

– Det er skuffende, sa Torp om tilskuertallet på arenaen som tar 16 555 tilskuere.

Utrolig rekke brutt

Vålerenga hadde vunnet 18 strake kamper i alle turneringer før Juventus kom på besøk. I ligaen cruiser hovedstadsklubben mot et suverent gull, mens Rosenborg ventet i cupfinalen i november.

I Mesterligaen slo de ut Anderlecht i siste hinder før et historisk gruppespill i verdens største klubbturnering.

Der har Vålerenga kommet i en usedvanlig tøff gruppe. I tillegg til italieneren, må de opp mot Bayern München og Arsenal. I begge kampene møter de norsk motstand, med Tuva Hansen hos tyskerne og Frida Maanum i London-klubben.

De to lagene møttes tidligere onsdag kveld, hvor Bayern feide Arsenal av banen med 5–2. Blant annet ved hjelp av et hat trick fra den danske stjernespilleren Pernille Harder.

Utrolig prestasjon: Scoret fra avspark i to kamper på rad 01:03