Vålerengas grusomme sesongstart fortsetter – ydmykes av Mjøndalen

2 weeks ago 17

(Mjøndalen – Vålerenga 5–3, kampen pågår) Fem poeng på fem kamper. Det er Obosligaen så langt for Vålerenga.

Geir Bakkes Vålerenga har fått et brutalt møte med Obosligaen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Publisert: 28.04.2024 16:19 | Oppdatert: 28.04.2024 16:29

Det er ennå tidlig i sesongen, men Vålerenga henger allerede et godt stykke etter i jakten på opprykk.

Mot Mjøndalen i nabobyen Drammen fikk Vålerenga på ingen måte en opptur. Deres tidligere eliteserierival med innbytter Alie Conteh i førersetet er i ferd med å sende Oslo-klubben tomhendte og ydmyket tilbake til hovedstaden.

• Fem minutter før slutt har Keerat Singh satt hjemmelagets femte for dagen til 5–1 for Mjøndalen.
  • Like etter reduserte Jones El-Abdellaoui til 2–5 for Vålerenga.
  • Christian Borchgrevink satte 3–2 på et frispark på overtid.

Conteh er et navn Vålerenga-fansen neppe glemmer med det første.

21-åringen kom inn for en skadet Brinder Singh etter 34 minutter og på overtid av første omgang scoret sierraleoneren to mål på to minutter.

• Det første kom på stillingen 1–1. Conteh satte panna til på et innlegg fra Meinhard Olsen og styrte inn 2–1.
  • To minutter senere utnyttet samme mann en grov tabbe i Vålerenga-forsvaret og lobbet elegant inn 3–1 bak Magnus Sjøeng som hadde rotet seg ut av eget mål.
  • Over i andre omgang satte Conteh sitt tredje for hat trick kvarteret før slutt. Og det etter en ny tabbe fra gjestene. Matchvinneren fikk ballen spilt rett i beina og lurte ballen forbi Sjøeng.
 Denne gjengen har hatt lite å juble for så langt i 2024. Her fra kampen mot Lyn på Bislett stadion. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det betyr at de kongeblå ligger på 11. plass etter fem kamper med fem fattige poeng. Kongsvinger topper tabellen med elleve poeng, med Egersund hakk i hæl med ti og én kamp mindre spilt.