Vålerenga knuste Lyn – må vente på gullet

2 hours ago 5

Vålerenga må utsette gulljubelen minst en uke til, men kunne likevel krone seg med tittelen «best i byen» etter å ha valset over Lyn på hjemmebane.

De kongeblå hadde få problemer med vestkantlaget, og den første scoringen kom etter 29 minutter, da Michaela Kovacs pirket inn en corner fra én meter.

Doblingen kom fire minutter før pause, signert Ronja Arnesen etter fint kombinasjonsspill.

Lyn-jentene hadde et par farligheter, men det var i all hovedsak Vålerenga som kontrollerte kampen.

Like etter pause fikk VIF straffespark. Det skulle Karina Sævik ta. Til tross for at Lyn-keeper Odden gikk både feil vei og svært tidlig, satte Sævik ballen i stolpen og ut.

Men ikke lenge etter skulle 28-åringen få scoringen sin. Et fint innlegg fra høyre endte med at Sævik headet inn 3–0.

Det ble også sluttresultatet. Om Vålerenga skulle ta poeng mot Kolbotn neste søndag, eller Brann ikke vinne mot Lyn dagen før, er Oslo-laget seriemestere.