Utrolig Haaland-bom da Norge skuffet stort: – Ufattelig

1 month ago 16



– Det er merkelig at så mange gode spillere kan være så svake, sier en nådeløs Jesper Mathisen på TV 2 etter nok en skuffende Norge-kamp under Ståle Solbakken.

Ståle Solbakkens mannskap dominerte banespillet fra start til slutt, men slet med å skape sjanser mot et lavtliggende og godt organisert hjemmelag.

Dermed endte det med et svært skuffende uavgjortresultat i Almaty fredag kveld, noe som betyr at Norge har kommet skeivt ut i Nasjonsligaen.

Norge var store, store favoritter før oppgjøret, selv om vertene har vist seg å kapre poeng mot sterke nasjoner som Danmark på hjemmebane tidligere.

Kasakhstan hadde over 8 i odds på seier før kampen og er bare rangert som nummer 109 på Fifa-rankingen. Norge er på sin side rangert som nummer 50.

Kritikken hagler: – Dårlig prestasjon

Nå får Norge kritikk av et samlet ekspertkorps.

– Presset øker. Det har økt i det siste på Solbakken og prosjektet. Det vil ikke avta med denne prestasjonen. Vi visste det ville bli en vanskelig. Men det er skuffende, veldig skuffende. Det er en dårlig prestasjon. Det er for mye i denne kampen som gjør meg skuffet, sier Torp.

Kasakhstan, som det siste tiåret har fått mye ønsket eller uønsket oppmerksomhet via filmkarakteren Borat, er nemlig et lag man trolig må slå både hjemme og borte om målet om gruppeseier og en ekstrasjanse til VM-sluttspillet i 2026 skal bli noe av.

– Dette ble en ny veldig skuffende landskamp for Ståle Solbakkens Norge. Det var altfor lite tempo, både i ball og bevegelse. Og det startet helt bakfra, med feige stoppere som ikke turte å ta med seg ballen frem og gi bedre arbeidsforhold for de foran seg. Spissene, Sørloth og Haaland, kom til relativt lite, men selvfølgelig burde Haaland avgjort kampen da han kom til den enorme sjansen, sier Jesper Mathisen etter kampen.

Haaland

IKKE HAALANDS KVELD: Erling Braut Haaland var tydelig frustrert underveis mot Kasakhstan.

Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Haaland-bom: – Ufattelig

Én som neppe sover særlig godt etter kampen, er Norges desiderte superstjerne. Erling Braut Haaland bommet nemlig på kampens desidert største sjanse da han traff stolpen fra to meter på tilnærmet åpent mål i starten av andre omgang.

– Det er ikke mulig å få en større mulighet, sa NRKs Carl-Erik Torp.

– Det er ufattelig at han ikke setter den i mål, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forbauset etter gigantsjansen.

Han sammenlignet sjansen med et straffespark.

– Det er nesten så man ikke tror det når Haaland får den muligheten. Det er på nivå med et straffespark, og vel så det, sa Mathisen mange minutter etter Haaland-bommen.

Nesten drømmedebut

Selve kampen åpnet med et norsk press, men det skulle ta lang tid før det skapt en målsjanse ute på gresset i Almaty.

Etter å ha dominert banespillet den første halvtimen, tok det 31 minutter før det ble farlig. Da skjøt debutant Felix Horn Myhre i tverrligger og over fra godt hold, etter fint forarbeid av Alexander Sørloth.

Nations League, Kasakhstan - Norge

NESTEN: Her skyter Felix Horn Myhre i tverrliggeren.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Norge skapte flere halvsjanser før hvilen, man da dommeren blåste til pause etter 45 minutter, sto det 0-0 – og omgangen forløp uten norsk skudd på mål.

En middels norsk omgang. Jeg føler det er ting som ikke stemmer og relasjonene funker ikke helt. De leter og leter uten at det skjer naturlig. Kasakhstan har det ganske komfortabelt med tanke på måten Norge vil skape sjanser på, sa NRK-ekspert Torp etter første omgang.

Lovende venstreside

Et lyspunkt før pause var den «nye» norske venstresiden bestående av David Møller Wolfe som back, Felix Horn Myhre som venstre indreløper og Antonio Nusa som venstrekant, som sto for mye av det beste Norge skapte i løpet av de første 45 minuttene.

Andre omgang fortsatte i samme spor som første, Norge slet med å skape det helt store trykket mot et kompakt og lavtliggende Kasakhstan-lag.

– Vi taper førsteduellen hver gang, sa TV 2-kommentator Morten Langli etter nok et ufarlig hjørnespark.

Nations League, Kasakhstan - Norge

LUGGET: Erling Braut Haaland og Norge slet lenge offensivt mot Kasakhstan.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Haaland-bom: – Ufattelig

Ti minutter ut i omgangen burde Erling Braut Haaland imidlertid ha sendt Norge i ledelsen. Han fikk avslutte fra to meter etter et strålende innlegg fra Nusa, men avslutningen på tilnærmet åpent mål gikk i stolpen fra City-stjernen.

Solbakkens menn presset på, men klarte aldri å få ballen i nettet. Dermed ebbet det ut med et svakt uavgjortresultat for de rødkledde.

Norges neste kamp i Nasjonsligaen spilles mandag kveld klokken 21.00. Da kommer Østerrike til Ullevaal.

Hvem var Norges beste spiller mot Kasakhstan?

Publisert 06.09.2024, kl. 17.50 Oppdatert 06.09.2024, kl. 18.00

Read Entire Article