Uredelig dissing av kvinnelig Stortingsrepresentant

3 weeks ago 20



Det er beklagelig at avisen KRS fremstiller det som om Anja Abusland gjør noe galt når hun tar ut sin rettmessige foreldrepermisjon som Stortingsrepresentant.

Foto: Jacob J. Buchard

Dette er igjen kommentert av redaktør Stavrum i Netttavisa. Det han der legger opp til er å få en debatt om godtgjørelsene. Da vitner det om journalistisk fattigdom å bruke mistenkeliggjøring og hets av Anja A sin rolle som forelder som klikk-bite for en helt annen sak. Stakkarslig.

Det er viktig at alle skal kunne velges til vervet som Stortingsrepresentant. Foreldre i små-barns perioden har viktig erfaring å bringe inn i Stortinget der politiske vedtak fattes.

Slik Anja sine permisjoner fremstilles av Krs i første runde er uredelig, og redaktøren i Krs beklaget heldigvis måten den ble presentert på, men skaden har skjedd. Oppfølgingen fra redaktør Stavrum i Nettavisa forsterker mulighetene for at flere småbarnsforeldre kvier seg for å stille.

Lovfesting av disse rettighetene kom blant annet med bakgrunn i at maktpersoner og arbeidsgivere (da-tidens menn) ikke forstod eller respekterte kvinners/foreldres behov for permisjon og økonomisk godtgjøring i spedbarns perioden. Rettigheter som er kjempet fram. Stavrum glir rett inn i den historiske mannsrollen. Stakkarslig.

Jeg støtter hennes og alle småbarnsforeldres rett i alle yrker til å bruke foreldrepermisjons lovmessige rettigheter slik de og familien mener er best for dem. Og sier et rungende hurra for at foreldre kan ta ut sin lovfestede rett til permisjon uansett hvor de jobber.

Fikk hets etter artikkel: – Skremmende at de holdningene finnes der ute

Read Entire Article