UiA kan løse konflikten om Gimleskogen

1 month ago 17



UiA har mulighet til å løse den betente konflikten om Gimleskogen.

Foto: Tormod Flem Vegge / Fædrelandsvennen

Sandvolleyball-banene i Kristiansand blir skviset bort av Universitetet som blant annet vil bygge ny fotballbane på Gimle. Derfor planlegges det nå nytt sandvolley-anlegg i Gimleskogen. Dette er et kontroversielt prosjekt i en sumpskog, som både inneholder viktig natur og en god del vann. Ikke den smarteste plasseringa av et nytt idrettsanlegg.

Samtidig er det første man ser ved ankomst til UiA en stor mengde parkeringsplasser. Universitetet, som ligger sentralt på Gimle med gode bussforbindelser og trygge sykkelveier, blir kalt for "Nord-Europas mest bilbaserte kampus". UiA har nesten like mange p-plasser for biler som Universitetet i Oslo (som har betydelig flere studenter og ansatte.)

I følge sosiolog Kristian Mjåland ved UiA har universitetet flere p-plasser enn de har stille lesesalsplasser ("At studentene har et sted å sette fra seg bilen sin er viktigere for UiA enn at de har et sted å sette seg ned for å faktisk studere").

UiA har nå muligheten til å løse konflikten om Gimleskogen ved å gi plass til idrett på egne parkeringsarealer. Universitetet bør enten legge ny fotballbane på noen av de tusen parkeringsplassene sine, eller tilby plass der til sandvolley-anlegg.

Som bonus viser UiA da at de lytter til sine egne fagfolk, både biologene som advarer mot utbygging i Gimleskogen, og Forskerforbundet som har sendt inn klage på planene om idrettsanlegg i sumpskog og blomstereng.

Marte Rostvåg Ulltveit-Moe Foto: Jacob J. Buchard
Read Entire Article