Uavgjortdrama: Storhamar rystet fransk storhet

1 month ago 19

(Storhamar – Metz 29–29) Storhamar var bare ni sekunder fra seier i Champions League-comebacket.

Anniken Obaidli leverte scoringer da det gjaldt som mest. Her med forsvarssjef Ane Cecilie Høgseth. Foto: Geir Olsen / NTB
  • Jostein Overvik, VG

Jostein Overvik, VG

Publisert: 08.09.2024 15:33 | Oppdatert: 08.09.2024 15:46

Den franske mesteren Metz ble rystet i Hamar, men klarte å knipe ett poeng i dramaet etter at Storhamar hadde ledet med to mål minuttet før slutt. Kristin Venn satte hjemmelagets siste muligheten i tverrliggeren.

Det åpnet for Lena Grandveaus utligning bare ni sekunder før slutt.

Storhamar lå bak ved pause, men i 2. omgang kom Anniken Obaidli (7 mål), Venn (5 mål), og Kjerstin Boge Solås (5 mål) i gang med scoringene. Obaidli scoret de tre siste målene i sluttminuttene.

Dermed måtte stjerner som Allison Pineau, Anne Mette Hansen og Chloé Valentini og Laura Flippes tåle et uventet poengtap for laget som for et drøyt år siden ble kastet ut av Champions League.

Comebacket ga Storhamar klubben et prestisjefylt poeng. Defensivt bidro keeper Eli Marie Raasok med redninger bak et forsvar styrt av Ane Cecilie Høgseth og Olivia Löfqvist.

Høgseth ble utvist to ganger mot slutten, men Storhamar kjempet seg gjennom undertallsperiodene.

Mathilde Rivas-Toft leverte en god kamp. Her med Kjerstin Boge Solås. Foto: Geir Olsen / NTB

Storhamar vant en historisk tittel med seier i European League sist sesong. Nå er klubben tilbake i Champions League. Opptakten kunne ikke vært bedre. Vipers ble slått i serieåpningen sist helg.Vipers ble slått i serieåpningen sist helg.https://www.vg.no/sport/i/wgdQ2n/foerste-vipers-tap-mot-norsk-motstand-paa-over-fire-aar-et-sjokk

Vipers tapte lørdag mot det andre franske Champions League-laget. Anna Vjakhireva slo tilbake etter tvangssalget i sommer.

Metz ble nummer fire i Champions League sist sesong, har vunnet det hjemlige mesterskapet de tre siste sesongene, og står notert med til sammen 46 franske titler siden 1989.

Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen i time out. Foto: Geir Olsen / NTB

Storhamar hang etter de første 30 minuttene. Metz ledet 14–12 ved pause. Den ungarske målvakten Zsofi Szemerey dominerte. Mathilde Rivas-Toft scoret fire mål, men Storhamar leverte angrepsspill under pari. Venstreback Kjerstin Boge Solås – med syv mål mot Vipers for åtte dager siden – scoret bare på to av seks skudd.

Det endret seg. 10 minutter ut i 2. omgang sendte Boge Solås Storhamar i 19–18-ledelse. Metz-trener Emmanuel Mayonnade raste på benken og tok time out.