Tyskland: Politiet skjøt og drepte mann ved det israelske konsulatet i München

1 month ago 13



 Matthias Schrader / AP / NTBTysk politi skjøt og drepte en mann som skal ha båret våpen i nærheten av det israelske konsulatet i München og et museum i byen om nazismen der. Mannen døde på stedet. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Mannen skal ha vært inspirert av massakren under OL i München i 1972, som skjedde på samme dato det året.

torsdag 5. september kl. 14:23

Torsdag morgen ble han skutt og drept av tysk politi, like ved det israelske konsulatet i München og museet NS, et museum om nazismens historie.

Folk ble bedt om å holde seg unna, og nødetatene rykket ut med store ressurser. München-politiet skriver på X at de brøt inn fordi mannen «tilsynelatende bar våpen».

Mannen døde på stedet, ifølge Bayerns innenriksminister.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at skytingen trolig var koblet til OL-massakren i Münich 1972.

En palestinsk milits tok seg inn i OL-byen, drepte to israelske OL-deltagere og tok ni andre til gisler. De ble senere drept under et feilet redningsforsøk.

Ingen ansatte ved det israelske konsulatet ble skadet i skytingen torsdag, opplyser landets utenriksdepartement til DPA.

Innenriksminister Nancy Faeser beskriver skytingen som en alvorlig hendelse.

– Jeg vil uttrykke min takknemlighet overfor München-politiet, som etter mitt syn gjør en god jobb. Å beskytte jødiske og israelske institusjoner har høyeste prioritet, sier Faeser på en pressekonferanse.

Read Entire Article