Tung åpning for Hovland – har kniven på strupen

1 month ago 34



Viktor Hovland (26) er regjerende mester i FedEx-sluttspillet. Tittelforsvaret risikerer imidlertid å få en tidlig avslutning.

Foto: MIKE MULHOLLAND / AFP / NTB

Publisert: 15.08.2024 21:38

For en åpningsrunde på par gjør at Hovland ligger et stykke ned på resultatlisten.

Torsdag var fasit fire bogeyer, fire birdier og resten par.

Sluttspillet på PGA-touren, også kalt FedEx-sluttspillet, går over tre turneringer. Dette er den første turneringen: FedEx St. Jude Championship.

Hovland ligger foreløpig på en delt 40. plass av totalt 70 spillere. Amerikanske Chris Kirk leder med seks slag under par.

Viktor Hovland vant FedEx-sluttspillet sist sesong, men 2024 har så langt vært preget av ustabile og skuffende prestasjoner. Det gjør at Ekeberg-mannen spiller med kniven på strupen de neste dagene.

Bare de 70 beste spillerne på FedEx-rankingen fikk en plass i FedEx St. Jude Championship. Dersom man skal ta seg videre til neste turnering, BMW Championship, må man være blant de 50 beste spillerne på rankingen.

Hovland er for øyeblikket nummer 57. Derfor er han helt avhengig av et godt resultat som vil styrke rankingen hans - og på den måten ta ham videre i sluttspillet.

Det avsluttes med turneringen Tour Championship, der kun de 30 beste får en plass. Det var her Hovland gikk helt til topps i 2023 – noe som ga ham sammenlagttittelen.

Foto: MIKE MULHOLLAND / AFP / NTB

Hovland fikk en svak start med en bogey allerede på det første hullet. Da var det godt at han slo tilbake med en birdie rett etterpå takket være en langputt.

Slik bølget det frem og tilbake i store deler av runden.

På hull 3 hadde han en god mulighet for eagle, men i stedet ble det bare par etter svak putting. Da var nedturen stor når dagens andre bogey kom på hull 5.

Hovland slo imidlertid tilbake umiddelbart og var tilbake på par etter seks spilte hull.

På hull 8 var dagens tredje bogey et faktum. Deretter fulgte seks strake par for Hovland, før det ble enda en bogey på nordmannen.

Med en sterk avslutning og to birdier på rappen på hull 16 og 17, endte Hovland dagen på par.

Det er ingen cut i turneringen, så Hovland er garantert spill i tre dager til. Men dersom han skal spille de neste helgene også, er han nødt til å finne tilbake til sitt beste spill.

Read Entire Article