Trump postet falske Taylor Swift-bilder: - Rådgiverne river seg nok i håret

1 month ago 22



På sitt eget sosiale medium, Truth Social, postet presidentkandidat Donald Trump søndag kveld flere bilder av swifties i T-skjorter med trykket «Switfies for Trump». Nederst til venstre er et bilde av superstjernen selv, kledd opp som Onkel Sam med tittelen «Taylor wants you to vote for Donald Trump».

«I accept!» er Trumps egen tittel på bilde-posten.

Et av de KI-genererte bildene viser Swift som figuren «Uncle Sam» med teksten "Taylor vil at du skal stemme på Donald Trump." De andre bildene viser artisten fans iført "Swifties for Trump" T-skjorter. Foto: Donald Trump/Truth Social

De færreste av bildene er imidlertid ekte.

Og superstjernen selv har ikke tatt noe standpunkt i denne valgkampen.

Dette er bildene Trump har postet

Bildekollasjen øverst til venstre i posten er generert og publisert av en pro-Trump-konto på X, som i en tråd under bildet har skrevet at det er snakk om satire.

Lite tyder på at det finnes noen aktiv «Swifites for Trump»-gruppe, ifølge Wired, som har gjennomgått bildene. Men de har snakket med Irene Kim, en av kvinnene bak gruppen «Swifties for Kamala». Mandag kveld teller gruppen over 62.000 følgere på X:

– Vi representerer ikke alle swiftier, men jeg tror det er en grunn til at vi ikke trenger KI for å vise vår støtte til Kamala, sier Kim.

Jenna bruker T-skjorten: – Vi er ekte

Kvinnen øverst til høyre i Trumps post er imidlertid helt ekte. Hun heter Jenna Piwowarczyk, er en ihuget swiftie fra Wisconsin og Trump-tilhenger.

Faren driver nettstedet Wisconsin Right Now, som mandag kveld deler en uttalelse fra Piwowarczyk selv etter all omtale av bildene Trump har delt.

Der skriver hun at hun laget T-skjorten i juni, da hun skulle på valgmøtet med Trump i Racine.

Jenna Piwowarczyk i T-skjorten som har fått stor oppmerksomhet etter at Trump publiserte bilde av den sammen med flere falske bilder. Foto: Wisconsin Right Now

– Ved å fokusere mer på AI-bildene enn på den EKTE personen i bildene Trump delte, synes jeg mediene misser sjansen til å anerkjenne at det selvsagt, blant millioner av Swift-fans, er mange som støtter Trump og har konservative verdier, men også elsker hennes musikk. Vi eksisterer. Vi er ekte.

Piwowarczyk selger T-skjorten på Etsy.

«Swifties kan også støtte Trump», skriver hun i produktbeskrivelsen. Så langt har hun solgt seks stykker.

Swift har støttet Biden

Selv om Swift selv ikke har tatt noe tydelig standpunkt i denne valgkampen, har hun gjort det før:

I mellomvalget i 2018 kritiserte hun den konservative republikaneren Marsha Blackburn. «Hun gjør meg rystet og skremt», sa Swift om henne. 

Daværende president Donald Trump uttalte etterpå at «Nå liker jeg Taylors musikk 25 prosent mindre». 

Under presidentvalget i 2020 ga Swift sin støtte til Joe Biden.

– Rådgiverne til Trump river seg nok i håret. Til vanlig er jeg skeptisk til hvor mye disse kjendiseri-greiene har å si i politikken. Men, sier USA-kjenneren Eirik Løkke:

Taylor Swift er jo enorm! Vi snakker om en fanskare og et publikum som er ulikt alt annet. Altså, det er i en særklasse.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / NTB

Et av Trumps ess i ermet, er amerikanernes misnøye til landets økonomi. Det er dette rådgiverne til Trump vil at han skal prate om, ifølge Løkke. Særlig nå når pressen har fokuset sitt på Demokratenes landsmøte, som starter natt til tirsdag, og den fremadstormende visepresidenten Kamala Harris.

Hva tenker du?Hvem tror du blir USAs neste president?aDonald TrumpbKamala Harris

Istedenfor står den tidligere presidenten overfor en kulturkrig med det som trolig er verdens største artist – og hennes fans.

Taylor Swifts amerikanske voksne fanskare teller nesten like mange som antallet som stemte på Trump i 2020 og har en historie med å sende dødstrusler.

Hvordan havnet han her?

– En ting jeg har begynt å lure på, er om han gjør dette fordi han ikke får oppmerksomhet. Han er som en syvåring som skriker «se på meg, se på meg». Og det funker jo en stykke på vei, for vi snakker jo om det nå, resonnerer den mye siterte USA-kjenneren.

Bilde av Eirik LøkkeEirik Løkke

USA-viter og rådgiver i den liberale tankesmien Civita.

Løkke ser ingen fordeler med Trumps bilde-post. Han mistenker heller at Swift nå mobiliserer mot Trump, og utelukker heller ikke at hun kan komme til å gi sin offentlige støtte til visepresident Harris.

– Tror du Trump publiserer dette med en viss ironisk distanse og glimt i øyet?

– Jeg kan ikke utelukke det, svarer Løkke.

Men:

– Det er ikke slik Trump opererer. Det ville i så fall være helt nytt. Altså den narsissistiske typen som Trump er, altså denne syvåringen som skriker etter oppmerksomhet, gjør som han har gjort siden han stilte til valg i 2016: dominere nær hver nyhetssyklus. Og det er han flink til.

Read Entire Article