Trump får redusert boten med 3 milliarder kroner

1 month ago 31



  • Kjennelse i Assange-utleveringssaken kommer tirsdag

     Terje Pedersen / NTB

    Domstolen som i februar behandlet utleveringssaken mot Julian Assange, kommer trolig med sin kjennelse tirsdag. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB Foto: Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB

    Wikileaks-grunnlegger Julian Assange vil tirsdag få vite om han unngår å bli utlevert til USA eller om USA får medhold i begjæringen om utlevering.

    Julian Assange (52) har forsøkt å hindre en utlevering, og anket en utleveringsordre som Storbritannias daværende innenriksminister Priti Patel signerte i 2022.

    Dersom han blir utlevert til USA, risikerer han å bli tiltalt for spionasje.

    Saken var oppe til behandling i domstolen High Court i London i februar, og kjennelsen ventes å komme tirsdag, ifølge domstol-dokumenter.

    Assange har sittet i det britiske høysikkerhetsfengselet Belmarsh i fem år. Før det tilbrakte han sju år i Ecuadors ambassade i London, der han søkte tilflukt.

  • Bama permitterer 50 ansatte på grunn av potetmangel

    Potetmangel har ført til at Bama må permittere 50 ansatte. To potetanlegg rammes.

    Totalt rammes altså rundt 50 Bama-ansatte av permitteringer i løpet av de neste månedene.

    – Det er ingen morsom beskjed å få, men samtidig var vi godt forberedt på at dette ville komme. Det kom egentlig ikke som noe sjokk, sier tillitsvalgt Lars Erik Bråten ved Hvebergsmoen Potetpakkeri til lokalavisen Glåmdalen.

    Anleggene på Lågen og Hvebergsmoen er helårspakkeri for potet. Det er disse anleggene som rammes.

    Lagrene er snart helt tomme på Lågen potetpakkeri og flere poteter kommer det ikke på en god stund. Det betyr at de ansatte blir permittert i hele april og mars i Nordland.

    Hvebergsmoen må permittere 35 ansatte når fabrikken stenger helt fra juni og gjennom sommeren.

  • Bama permitterer rundt 50 ansatte på grunn av potetmangel

    Potetmangel har ført til at Bama må permittere 50 ansatte. To potetanlegg rammes.

    Totalt rammes altså rundt 50 Bama-ansatte av permitteringer i løpet av de neste månedene.

    – Det er ingen morsom beskjed å få, men samtidig var vi godt forberedt på at dette ville komme. Det kom egentlig ikke som noe sjokk, sier tillitsvalgt Lars Erik Bråten ved Hvebergsmoen Potetpakkeri til lokalavisen Glåmdalen.

    Anleggene på Lågen og Hvebergsmoen er helårspakkeri for potet. Det er disse anleggene som rammes.

    Lagrene er snart helt tomme på Lågen potetpakkeri og flere poteter kommer det ikke på en god stund. Det betyr at de ansatte blir permittert i hele april og mars i Nordland.

    Hvebergsmoen må permittere 35 ansatte når fabrikken stenger helt fra juni og gjennom sommeren.

  • Trump i rettsmøte i hysjpenge-saken: – Heksejakt

    Donald Trump hevder den såkalte hysjpenge-saken mot ham er en heksejakt. Mandag er det rettsmøte om ny dato for saken.

    Ekspresidenten er tiltalt for brudd på regnskapsloven i forbindelse med betaling til pornoskuespilleren Stormy Daniels for at hun skulle tie om et seksuelt forhold hun hevder hun hadde med Trump i 2006.

    Rettssaken skulle etter planen ha åpnet 25. mars, men Trumps forsvarere har bedt om utsettelse for å ha bedre tid til å gå gjennom bevismaterialet. Trolig blir saken utsatt til april.

    Trump langet ut mot saken i sedvanlig stil på vei inn i rettslokalet.

    – Dette er en heksejakt, sa han.

    Straffesaken er den første i historien mot en tidligere amerikansk president.

    Mandag er også frist for Trump til å stille garanti for boten han har fått i bedragerisaken i New York. Også her mener Trump han ikke har gjort noe galt.

  • Mann etterlyst etter drapsforsøk på Tøyen

    Lørdag kveld ble en mann alvorlig skadet etter å ha blitt skutt og forsøkt drept ved Hersleb skole i Oslo. En mann er etterlyst etter drapsforsøket.

    – Dette fremstår ikke tilfeldig. Vi etterforsker dette som et drapsforsøk, sier leder for etterforskning og etterretning Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NRK.

    Politiet kaller det en målrettet handling, og mener det er en relasjon mellom den siktede og den fornærmede.

    Fornærmede ble alvorlig skadet, men tilstanden hans er stabil. Politiet har en mistenkt, som de har siktet.

    – Denne personen er etterlyst, sier Metlid.

    Både siktede og fornærmede er kjenninger av politiet.

  • Julie Grasmo Grønoset

    15:12

    Drapssiktet kvinne på Løten anker ikke

    Kvinnen som er siktet i Løten saken anker ikke fredagens fengslings, forteller forsvarer Jens-Henrik Lien til Østlendingen.

    Kvinnen ble fredag varetektsfengslet for fire nye uker.

    27. januar bekreftet politiet at de hadde funnet levninger på en gård i Løten i Innlandet. Levningene skulle senere vise seg å være 37 år gamle Ole Andreas Sønstvedt, som var meldt savnet 12. januar.

    Østre Innlandet tingrett mener kvinnen fortsatt kan mistenkes i saken og hun skal ha forklart seg motstridende. Kvinnen i 40-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på 37-åringen.

    Kvinnen nektet for å begått drapet og hun mener det er blitt gjort av noen andre.

  • Kreml svarer ikke på spørsmål om mishandling av terrorsiktede

     Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

    Kreml-talsmann Dmitrij Peskov lar spørsmål om mishandling av terrorsiktede stå ubesvart. Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB Foto: Aleksander Zemlianitsjenko / AP / NTB

    Myndighetene i Russland viker unna spørsmål om de synlige skadene hos de hovedmistenkte for Moskva-terroren.

    – Jeg vil la dette spørsmålet stå ubesvart, sa Kreml-talsperson Dmitrij Peskov da en journalist påpekte skadene på et pressemøte mandag.

    Alle de fire hovedmistenkte hadde synlige tegn på mishandling da de ble ført inn i et rettsmøte søndag. En av dem var knapt ved bevissthet. Russiske medier har meldt at mennene ble torturert av sikkerhetsstyrkene under avhør.

    Tilstanden til mennene reiser imidlertid sterk tvil om hvorvidt de har snakket fritt i avhørene. De er siktet etter terrorparagrafer som har livsvarig fengsel som øvre strafferamme.

    Peskov kunngjorde også at Vladimir Putin skal møte sikkerhetstjenesten for å planlegge ytterligere sikkerhetstiltak.

  • Trailer har truffet flere biler i Telemark

    En trailer har sklidd i en bakke på Lifjellvegen i Midt-Telemark og truffet flere biler, melder politiet. Nødetatene er på vei til stedet.

    – Traileren har sklidd og truffet fem biler. Per nå ser det kun ut til å være materielle skader, men politi og ambulanse er på vei, sier operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

    Politiet meldte først om ulykken klokken 13.45 mandag.

    Traileren skal ifølge operasjonslederen ikke ha sklidd ut av veien.

  • 1200 mister jobben i svenske Ericsson

     Gorm Kallestad / NTB

    Åtte prosent av Ericssons arbeidsstyrke i Sverige ryker. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB

    Telekomselskapet Ericsson nedbemanner med 1200 årsverk i Sverige på grunn av et krevende marked, kunngjør de selv.

    Det tilsvarer åtte prosent av selskapets ansatte i landet.

    Selskapet melder at de har gått i dialog med tillitsvalgte og at nedbemanningen skjer som følge av tynne ordrebøker.

    – Tiltaket er en del av eksisterende globale initiativ for å kutte kostnader, samtidig som Ericsson opprettholder investeringer som er viktige for selskapet teknologiske lederposisjon, heter det.

    Selskapet melder også at konsulentbruken skal kuttes og at den «operasjonelle effektiviteten» skal opp.

  • Japan og USA oppgraderer sikkerhetsavtale

     Rodrigo Reyes Marin/Pool Photo via AP / NTB

    Japans statsminister Fumio Kishida og president Joe Biden skal oppgradere forsvarsavtalen mellom de to landene. Foto: Rodrigo Reyes Marin/Pool Photo via AP / NTB Foto: Rodrigo Reyes Marin/Pool Photo via AP / NTB

    USA og Japan forbereder den største oppgraderingen av den tosidige sikkerhetsalliansen siden den ble inngått i 1960, melder Financial Times.

    President Joe Biden og Japans statsminister Fumio Kishida vil presentere planen under en seremoni i Dert hvite hus 10. april, heter det.

    Avisen viser til kilder som er involvert i arbeidet, og som sier at oppgraderingen innebærer en omstrukturering av den amerikanske militærkommandoen i Japan for å styrke operasjonell planlegging, inkludert øvelser der de to land deltar.

    Biden er vert for den japanske statsministeren 10. april, og Det hvite hus planlegger en staselig, formell middag og et politisk møte. Japan er en nøkkelalliert for USA og viktig for amerikansk politikk overfor Kina og Nord-Korea.

  • Terrorangrepet i Moskva: Nesten 100 fortsatt på sykehus

     Dmitrij Lovetskij / AP / NTB

    Russere i St. Petersburg legger blomster på et minnested for ofrene for terrorangrepet i Moskva. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB

    Tre dager etter terrorangrepet mot en konserthall i Moskva er fortsatt 97 personer innlagt på sykehus, opplyser lederen for byens helsemyndigheter.

    Pasientene er innlagt på flere ulike sykehus i Moskva-området.

    Ifølge russiske myndigheter ble 137 personer drept og over 180 skadet i angrepet mot Crocus City Hall fredag kveld. Fire menn begynte å skyte mot mennesker som var kommet for å høre rockebandet Piknik, hvorpå de satte fyr på bygningen.

    IS har i flere meldinger sagt at de sto bak angrepet.

  • Read Entire Article