Tromsø IL tar over kvinnesatsingen: – Blir litt tårer

3 weeks ago 10



TIL 2020 blir historie. Tromsø IL overtar ansvaret for kvinnelaget.

TIL 2020-kaptein Mali Trøan i duell med Avaldsnes-spiller Hanna Dahl under kvalifiseringskampen til Toppserien i 2023. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
  • Andreas Jørgensen, VG

    Andreas Jørgensen, VG

Publisert: 18.09.2024 19:54 | Oppdatert: 18.09.2024 20:11

Det ble klart på et ekstraordinært årsmøte på Romssa Arena onsdag kveld.

57 stykker var stemmeberettiget på møtet. 55 stemte for at TIL 2020 skal innlemmes i TIL, mens bare to stemte mot.

Dette er et stort og viktig steg for Tromsø IL. Vi ønsker å legge til rette for en helhetlig utvikling av fotballen i regionen, og ved å inkludere kvinnesatsingen i klubben, styrker vi vår posisjon som en ledende klubb i Nord-Norge. Det er viktig for oss å skape en felles identitet der alle i Tromsø IL føler seg som en del av samme lag, sier daglig leder i Tromsø IL, Øyvind Alapnes, til klubbens hjemmeside.

Overtagelsen vil offisielt tre i kraft fra 2025, opplyser klubben.

Nå får kvinnelaget et mye større apparat og satses tyngre på. Dette har vært et ønske fra TIL 2020 i lang tid. Forslaget ble enstemmig vedtatt av styret i Tromsø IL tidligere i år.

Kaptein Mali Trøan var storfornøyd med utfallet. Avisen iTromsø skriver at Trøan ikke klarte å stoppe tårene og var tydelig rørt da bekreftelsen kom frem.

– Jeg var ikke helt forberedt på å få en slik reaksjon, men jeg tror ikke at jeg har turt og håpe på at slikt utfall. For man vet at man har blitt skuffet før. Vi har prøvd å ha fokus på det vi kan gjøre noe med, men når det først løser seg blir det litt tårer.

TIL 2020, som er A-laget på kvinnesiden i Tromsø, spiller i førstedivisjon – nivået under Toppserien. Der ligger tromsøværingene på sisteplass.

Read Entire Article