Trekker seg og ber Giske gjøre det samme – får kontant svar

6 days ago 9



Sør-Trøndelag Arbeiderparti:

Stortingsrepresentant Kirsti Leirtrø tar ikke gjenvalg. Hun vil slippe yngre krefter til.

 Stein Roar Leite / TV 2
AVVISER: Trond Giske har ingen planer om å trekke sitt kandidatur. Foto: Stein Roar Leite / TV 2

Publisert 12.09.2024 19:41 Sist oppdatert 10 minutter siden

Leirtrø har overfor Adresseavisen varslet at hun trekker seg fra nominasjonsprosessen. 

– Vi må ha fokus på innbyggerne og det de er opptatt av. Det er politikken som er viktig, ikke politikerne. Jeg vil derfor trekke meg fra nominasjonen og slippe yngre krefter til, sier Leirtrø.

Ifølge Adressa har hun vært nærmest sikret plass for en ny stortingsperiode etter å ha vært ønsket for en ny periode. 

– Jeg har anbefalt komiteen om å jobbe til de får ei enstemmig liste hvor vi slipper yngre krefter til på topp to, sier hun.

Leirtrø ber også Trond Giske tre til side.

– Jeg vil ikke ha Trond. Nå ber jeg han tre til side for nye yngre krefter, for å komme videre. Men jeg er også opptatt av medlemsdemokratiet, og da teller medlemmene i Nidaros like mye for å samle laget, skriver hun i en SMS til Adressa.

Avviser

Giske avviser imidlertid kontant at det er aktuelt for ham å trekke seg fra kampen om topplassering på Sør-Trøndelag Aps stortingsliste.

– Det kommer jeg ikke til å gjøre. Jeg har sagt ja til å stå på lista til mitt lokallag, Trondheim Arbeiderparti. Så lenge de vil ha meg, vil jeg følge det og stille meg til disposisjon, sier Giske til NTB.

– Jeg stiller jo ikke til valg på vegne av meg selv. Jeg stiller på vegne av dem som vil ha meg der, sier han.

Han sier det er synd at Leirtrø trekker seg, og beskriver henne som en fabelaktig god stortingsrepresentant og en selvskreven toppkandidat for Sør-Trøndelag.

– Vi i Trondheim Ap har gitt henne vår fulle støtte hele veien, sier han.

– Det må man tåle

Leirtrø ba om at det må bli ro i partiet, der nominasjonsprosessen har vært preget av opprivende møter og splittelse. Hun ba om at komiteen må kunne finne sammen om en løsning.

Giske aviser at han bør gjøre noe for å tone ned bråket. Han er ikke urolig om det skulle ende med delt innstilling og kampvotering.

– Det må man tåle i en nominasjonsprosess. Det er delte meninger, slik er det i et demokrati. Det blir ikke noe valg uten at det er flere kandidater, sier han.

I en tidligere utgave av denne saken skrev TV 2 at Leirtrø ønsket lokallaget Nidaros' foretrukne kandidat, altså Trond Giske, inn på lista. Adresseavisen har klokken 18.22 fjernet denne opplysningen, som er feil. TV 2s melding ble oppdatert klokken 18.34.

Read Entire Article