Treholts leilighet solgt for millioner – gikk 2,5 millioner under første prisantydning

2 weeks ago 20



Den 210 kvadratmeter store leiligheten gikk 2,5 millioner under første prisantydning.

Her ble Arne Treholt og familien overvåket i hjemmet sitt tidlig på 80-tallet. I 2011 konkluderte Stortingets kontrollorgan for overvåknings- og etterretningstjenestene, EOS-utvalget, at overvåkningen, avlyttingen og ransaking av leiligheten var ulovlig. Foto: Tore Meek / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 20 minutter siden

Spiondømte Arne Treholts tidligere leilighet i Oscars gate 61 er solgt, skriver Nettavisen.

– Jeg kan bekrefte at leiligheten er solgt for 32,5 millioner kroner, sier megler Kristian Bull til avisen.

Boligen ble først lagt ut for 35 millioner kroner.

Les på E24+

Eksperter: Dette bør du gjøre med aksjene dine nå

Totalrenovert

Den 210 kvadratmeter store leiligheten ligger sentralt til rett bak Slottet i Oslo.

Her bodde Arne Treholt en periode på 80-tallet sammen med sønnen og sin daværende kone. I etasjen over rigget Politiets Overvåkningstjeneste (POT) seg til for å overvåke Treholt, som da jobbet som byråsjef i Utenriksdepartementet.

I etterkant har flere av metodene blitt betraktet som ulovlige. På et tidspunkt skal POT blant annet ha fått bistand fra CIA, som boret seg gjennom gulvet i dekkleiligheten for installere opptaksutstyr, har en tidligere spaner fortalt Aftenposten.

Leiligheten er «vesentlig påkostet og rehabilitert», ifølge Finn-annonsen. Den består av totalt seks rom, og ble totalrenovert i 2017 og 2018.

Megleren har tidligere uttalt at leilighetens «kjendis-stempel» ikke har noe å si for interessen. Nå sier han til Nettavisen at både kjøper og selger er «godt fornøyd».

Døde i 2023

Arne Treholt døde 80 år gammel i Moskva i fjor og er gravlagt på Vestre Gravlund i Oslo.

Han ble arrestert på Fornebu flyplass i 1984, og senere dømt til 20 års fengsel for spionasje til fordel for Sovjetunionen og Irak. Treholt benektet å ha gitt fra seg noe informasjon som kunne skade norsk sikkerhet.

Sommeren 1992 ble han benådet av Brundtland-regjeringen. Etter at Treholt ble løslatt bodde og arbeidet han blant annet på Kypros og i Russland. Han forsøkte flere ganger å få saken sin gjenopptatt.

Read Entire Article