Tok til tårene da datteren fikk denne matpakken

3 days ago 10



Helse- og omsorgstilbud i Norge:

– Det er helt forkastelig, sier faren. Nå legger ordføreren seg flat.

 Privat
MUGGENT: Kiwa Edvardsen reagerte sterkt da han så matpakken datteren Linnea hadde fått fra det kommunale avlastningshjemmet. Foto: Privat

Publisert 14.10.2024 20:29

Kiwa Edvardsen fra Melbu i Nordland reagerte sterkt da han så matpakken datteren Linnea (13) hadde fått med seg på skolen forrige torsdag.

Familien har fått og bruker et tilbud om avlastning fra kommunen på grunn av datterens medfødte utviklingshemning.

Det er et tilbud som ifølge Hadsel kommune skal hjelpe familiene i den daglige omsorgen.

Men matpakken de sendte med Linnea på skolen, inneholdt brød som både var tørt og muggent.

 Privat
UAPPETITTELIG: Denne matpakken ble sendt med Linnea (13). Nå beklager kommunen. Foto: Privat

– Er det noen som kunne tenke seg å spise denne matpakken, skriver Kiwa Edvardsen i et Facebook-innlegg der han deler bildet av maten som ble sendt med datteren.

Gråt av sinne

Edvardsen sier han måtte vente i flere dager før han skrev innlegget, for å roe ned aggresjonen.

– Det er rett og slett respektløst. Jeg var så sint da jeg snakket med kommunen at jeg satt på kontoret mitt og gråt, sier Edvardsen til TV 2.

Se hva kommunen svarer lenger ned i saken.

Edvardsen forklarer at datteren på grunn av utviklingshemningen sliter med å få i seg nok mat. Det er derfor ekstra viktig at matpakkene er ernæringsrike og ser apetittelige ut.

Det har han gitt kommunen beskjed om.

Etterlyser konsekvenser

– Det har vært påklaget gjentatte ganger hvor viktig de matpakkene er. Hun trenger alle kalorier hun kan få i seg. Det har vært et gjentakende problem med tørre rundstykker og dårlig mat.

– Men det har aldri vært så ille som dette, sier han.

Edvardsen sier han er glad for at skolen så at maten var dårlig, og ga datteren annen mat. Han er redd for at datteren kunne ha spist det mugne brødet hvis ikke skolen fulgte med.

 Privat
TRIST: Kiwa Edvardsen med datteren Linnea. Faren sier han måtte ta til tårene da han så matpakken datteren hadde fått. Foto: Privat

Nå er faren lei av å få beklagelser og forsikringer om at kommunen skal se på sine rutiner.

– Det er så forkastelig. Det får aldri noen konsekvenser annet enn at de må si unnskyld. Det er altfor lett. Hadde det vært i privat næringsliv ville det ha fått konsekvenser, sier faren.

Kommunen beklager

Enhetsleder i miljøarbeidertjenesten, Laila Johnsen, sier til Bladet Vesterålen at de skal gå gjennom sine rutiner. Hun sier dette er et klart brudd på rutinene og beklager det.

Når TV 2 tar kontakt med ordfører i Hadsel, tidligere stortingsmann Kjell-Børge Freiberg (H), sier han at han dessverre har sett bildet.

 Rodrigo Freitas / NTB
BEKLAGER: Hadsels ordfører Kjell-Børge Freiberg sier han beklager på det dypeste. Her sammen med partileder Erna Solberg i vlagkampen i fjor. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Jeg føler et stort behov for å beklage på det sterkeste at Linnea har fått denne matpakken, sier Freiberg til TV 2.

Han understreker at både han og administrasjonen har brukt dagen på å prøve å finne ut hvordan en slik matpakke kunne bli sendt med en 13-åring.

– Jeg sitter ikke med det svaret nå, men vi er alle i kommunen opptatt av å finne det svaret og sørge for at det ikke skal skje, sier Freiberg.

– Veldig lei seg

Han lover å følge opp saken personlig.

– Det er mitt ansvar. Sånn skal det ikke være i Hadsel kommune, sier ordføreren.

Freiberg sier at det ikke handler om økonomi. Nå skal kommunen gå gjennom sine rutiner. I tillegg vil ordføreren ta et møte med Kiwa Edvardsen personlig.

– Alle som jobber i tjenesten er veldig lei seg for at dette har skjedd, sier ordføreren.

– Uholdbart

Også Jan Steffensen, som leder Melbo og omegn samarbeidsliste, som er kommunens største parti, reagerer.

– Jeg kjenner ikke alle sider av saken, men basert på det bildet vi har sett, er dette helt uholdbart, sier Steffensen til TV 2.

Han forsikrer at han vil følge opp saken politisk.

Kiwa Edvardsen sier han nå håper på bedring.

– Telefonen har ikke stått i ro i dag. Jeg har fått masse telefoner fra politikere og støtteforeninger. Jeg håper kommunen får kontroll. En eller annen plass har det sviktet helt.

Read Entire Article