Tok Europa-skalp med ti mann: – En nytelse å se på

2 weeks ago 17

(Bodø/Glimt-Porto 3–2) Isak Määttäs røde kort kunne spolert festen for Glimt. Da hjelper det å ha Jens Petter Hauge som festsjef.

KONGEN PÅ HAUGEN: Jens Petter Hauge er den store helten i Bodø i kveld. Foto: Mats Torbergsen / NTB

24-åringen lagde nemlig bacalao av portugisiske stjerner i Bodø onsdag.

Glimt-stjernen sto bak alle tre målene da hjemmelaget tok nok en superskalp på Aspmyra. Foran Porto-president Andre Villas-Boas og 8000 elleville nordlendinger.

Men mange fryktet ledelsen skulle ryke da Isak Määttä fikk sitt andre gule kort etter filming. Glimt måtte spille 40 minutter med en mann mindre på banen.

– De ryster en gigant, var dommen fra Tor Ole Skullerud i Viaplay-studio.

Det startet riktignok på verst tenkelig vis. Bortelaget tok ledelsen etter at stjernespissen Samu Omorodion fikk stå litt for alene i Glimt-feltet og stange inn 1–0.

Men dette var Glimts kveld. Porto virket til tider rystet av et Glimt-lag som skaffet seg momentum etter scoringen - blant annet ved hjelp av spiss Kasper Høgh som nok spilte en av sine beste kamper i den gule drakten.

• 1–1: Hauge holdt pasningen akkurat til at Kasper Høgh unngikk offside. Dansken fikk en god førstetouch og plasserte inn utligningen bak landslagskeeper Diogo Costa.

• 2–1: Jens Petter Hauge danset rundt med Porto-forsvarne hele kampen, men her plasserte han ballen følsomt i det lengste hjørnet etter et nydelig Glimt-angrep. Tre minutter etter at ballen lå i mål kunne den israelske dommer bekrefte at socringen ble stående, da VAR fant ut at Høgh ikke var i offside.

• 3–1: Over i andre omgang var Hauge der igjen. Da Glimt ble presset bak etter å ha mistet en mann, dro han seg inn i feltet og la ballen i lengste.

– Jens Petter Hauge er tilbake på sitt gamle, skyhøye nivå. Når han viser spilleglede og kvaliteter som i kveld, så er han en nytelse å se på, sier Tor Ole Skullerud i Viaplays sending.

Porto hadde sine sjanser, men Nikita Haikin har vært stor for Glimt denne sesongen - så også i kveld.

Men akkurat i det klokken bikket 90 minutter ble spenningen større i Bodø. Svenske Deniz Gül plukket nedfallsfrukt i feltet og pirket inn 2–3.

Men Glimt fikk en drømmestart på Europa League mot den gamle storheten.