Tilsvar til Jørgen Kristiansen

1 month ago 14



De som ønsker å representere Agder på Stortinget, bør vise sine kolleger fra ulike politiske partier her på Sørlandet respekt og anerkjennelse for jobben de gjør, og sørge for at en selv bidrar til en god oppmerksomhet om Agder i fellesskap.

Foto: Jacob J. Buchard

Som vil være en del av en Agderbenk som snakker hverandre og landsdelen opp, som ønsker å få til gode løsninger, på tvers av politiske skillelinjer. Det er mulig uten å snakke landsdelen ned. Jeg ønsker meg en stortingskandidat som ikke dytter andre ned i et forsøk på å klatre opp selv.

I dag har vi to statssekretærer og en politisk rådgiver fra Agder, ytterligere en av hver har kommet og gått i perioden. Helt uten skandaler. De har gjort en fremragende jobb i regjeringsapparatet, og det fortjener anerkjennelse. Alle som velger et liv eller periode i denne tjenesten, uansett nivå – fortjener det. Så det å insinuere at sørlandske politikere fra Arbeiderpartiet ikke er «gode nok» til å sitte i regjeringen, er både useriøst og dypt urimelig. Faktum er at flere sørlendinger har inntatt svært viktige roller i regjeringsapparatet, vi har også en solid representant i presidentskapet på Stortinget. Faktum er at vi som er lokalpolitikere og fylkespolitikere, har god kontakt med våre stortingspolitikere, statsråder og vårt regjeringsapparat uansett politisk tilhørighet, det stopper ikke opp om vi ikke har en minister? Jeg vet om flere som kunne fylt en ministerpost fra vår landsdel, men jeg er mer opptatt av at de som er valgt, faktisk er på jobb for landsdel og nasjon. Jeg er mer opptatt av at vi får til god verdiskapning, at viktige satsinger kommer til Sørlandet. Og det gjør de. Jeg vet ikke om verken Høyre eller KrF har statsrådemner i sine kandidater, det er ikke opp til meg å vurdere. Men det er opp til meg hvorvidt jeg har tillit til at også de ønsker å gjøre sitt ytterste for sin landsdel eller samfunnet for øvrig. Det har jeg, og det er for meg godt nok. Og på et tidspunkt må vi slutte å snakke ned Agder, for her skjer det store ting som vi bør gripe med begge hender og vise frem med stolthet. Her skapes fremtidens arbeidsplasser, her jobber vi sammen for å få flere inn i fellesskap, her har vi verdensledende miljøer som skal ta oss inn i kontinuerlige omstillinger. Her har vi dedikerte folkevalgte med høy kompetanse og det vi bør enes om, er at alle mann må på dekk, og alle må på jobb.

Read Entire Article