Tilbakekaller torskefilet etter funn av E. coli

1 month ago 32Lerøy Seafood trekker tilbake Prima torskefilet 800 gram etter funn av E.coli-bakterier.

Dersom ikke produktet varmebehandles tilstrekkelig, kan det utgjøre en helseskade, opplyser Lerøy i en pressemelding.

Tilbakemeldingen gjelder produkter som er merket med holdbarhetsdato «Best før 03.02.2025»

Produkt med angitte datoer er solgt i alle Rema 1000 butikker i hele landet.

Lerøy opplyser at dersom noen har produktet, kan man levere det tilbake i butikken og få igjen pengene – eller kaste produktet forsvarlig i matavfallet.

16:47 i dag Olav Hoel

→ Del

Trafikkulykke på fylkesvei

Ulykken har skjedd på fv 44 Kvanvikveien ved Håskog i Flekkefjord. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Både politiet og brannvesenet meldte klokken 16.40 tirsdag ettermiddag på X at de har rykket ut på en trafikkulykke på Fv 44, Kvanvikveien ved Håskog i Flekkefjord.

- Enslig bil har kjørt av veien. En person involvert. Fremstår ikke alvorlig skadd. Nødetatene er på vei til stedet, opplyser operasjonsleder Linn Andresen i Agder politidistrikt på X.

Like etter opplyser hun at føreren er ute av bilen og oppegående.

Hendelsen skal ha skjedd mellom Botnevatnet og Kolfattjødn.

Like over klokken 17 opplyser operasjonslederen på X at brannvesenet er på stedet og i kontakt med bilfører. Trafikken skal ifølge politiet gå som normalt på stedet.

En halvtime senere kunne operasjonslederen melde at bilføreren er sjekket av ambulanse og dimittert på stedet. Bergingsbil er rekvirert.

Foto: Malene Sørensen Lundberg

Foto: Malene Sørensen Lundberg

Brannvesenet jobber på stedet. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Politiet på stedet. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg!

Send inn

17:11 i dag NTB

→ Del

Arnstad nekter å forholde seg til EUs frist om fornybardirektivet

Regjeringen jobber for å innføre det omstridte fornybardirektivet innen fristen EU har satt, men Marit Arnstad (Sp) mener Norge må bruke den tiden som trengs.

EU har lagt press på Norge for å innføre direktivet, og har truet med straffetiltak hvis ikke dette blir gjort innen 13. august i år.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) har tidligere uttalt at Norge jobber for å innføre direktivet innen fire måneder, men parlamentarisk leder i Sp Marit Arnstad (Sp) sier til Nationen at det ikke er naturlig at vi setter oss en frist.

– Jeg mener vi må jobbe grundig med sakene, og da må vi bruke den tiden vi trenger til å gå gjennom fornybardirektivet, sier Arnstad.

Ifølge EØS-avtalen er Norge og forpliktet til å innlemme nytt EU-regelverk raskest mulig. Dersom dette ikke skjer, kan EU vise til artikkel 102 i EØS-avtalen og sette hele eller deler av politikkområdet ut av kraft.

Arnstad sier hun ikke er redd for noen straff fra EU hvis Norge ikke oppfyller fristen.

(©NTB)

17:09 i dag NTB

→ Del

Rekordresultat for Norsk Tipping

Norsk Tipping leverte et rekordsterkt resultat i fjor med en økning på over 500 millioner kroner. Dermed kan det utbetales 7087 millioner kroner i overskudd.

Nesten 2,2 millioner mennesker spilte hos Norsk Tipping i løpet av 2023, flere enn noen gang før.

Overskuddet skal fordeles til helseformål, idrett, kultur og til humanitære og samfunnsnyttige formål.

– Det er hyggelig for de samfunnsnyttige formålene at overskuddet har holdt følge med prisutviklingen, sier administrerende direktør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

Fra Norsk Tippings overskudd i 2023 vil blant annet 3723 millioner kroner bli fordelt til idrettsformål i år, noe som er 288 millioner kroner mer enn året før.

– Rekordoverskuddet fra Norsk Tipping gir et større rom for den store og målrettede satsingen på bygging og rehabilitering av idrettsanlegg som regjeringen har beskrevet i regjeringserklæringen, sier konstituert idrettspresident Arne Bård Dalhaug i Norges idrettsforbund.

(©NTB)

17:08 i dag NTB-Ritzau

→ Del

Brannen i Børsen i København er under kontroll

Brannmannskaper jobber med å slokke brannen i den gamle Børsen i København tirsdag. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / NTB

Brannen i Børsen-bygningen i København er nå under kontroll, og brannvesenet driver etterslokking.

Det opplyser beredskapsdirektør Jakob Vedsted Andersen i den danske hovedstaden på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Halvparten av bygningen er mer eller mindre brent ned, ifølge Andersen.

Skadene er omfattende på bygningen som ble oppført som et handelshus for kong Christian IV på 1600-tallet, og var børs fram til ut på 1800-tallet. Bygningen inneholdt også mange viktige malerier.

Camilla Jul Bastholm ved det danske Nationalmuseet sier det likevel er et lite lysglimt i sorgen at mange kunstverk er blitt reddet.

– Vi har sikret flere hundre kunstverk fra Børsen. De er fraktet til Nationalmuseets magasin med politieskorte på grunn av den store verdien de har, sier hun.

Bastholm sier de nå jobber med å få overblikk over hva som er reddet ut og hva som skal skje med verkene.

Det er ikke kjent hva som utløste brannen i den nesten 400 år gamle bygningen tirsdag morgen. Men det pågikk restaureringsarbeider på bygget.

Noe av det børsbygningen var mest kjent for, var det karakteristiske «dragespiret». Det var utformet som fire dragehaler som snodde seg om hverandre. Spiret hadde tre kroner på toppen som symboliserte storriket Danmark, Norge og Sverige.

Nødetatene i København fikk melding om brannen i 7.30-tiden tirsdag morgen. Omtrent klokken 8.30 veltet dragespiret ned i flammehavet.

NTB-Ritzau

Folk passerer den brennende gamle børsbygningen i København tirsdag. Foto: Emil Nicolai Helms / Ritzau Scanpix / NTB

17:02 i dag NTB

→ Del

18-åring dømt til betinget fengsel etter dødsulykke i Agder

En 18 år gammel mann er dømt til 7 måneders betinget fengsel etter en dødsulykke i Vegårshei kommune i Agder i mai i fjor, der kameraten hans omkom.

Mannen mister også førerretten i tre år og må gjennomføre ungdomsoppfølging, melder Fædrelandsvennen.

Det er nesten i tråd med aktors påstand, den eneste forskjellen er at politiadvokaten hadde bedt om tap av førerretten i fire år.

Ulykken fant sted i Vegårshei i mai i fjor, da tre mindreårige kamerater lånte en bil og råkjørte og til slutt krasjet. En 15-åring mistet livet i bilulykken, mens den nå dømte mannen og en 17-åring kom fra hendelsen med lettere skader.

Den eldste av de tre kameratene ble tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død. Han kjørte i en hastighet på 160 kilometer i timen da ulykken skjedde.

Også 18-åringens gjenlevende kamerat straffes i saken ettersom han kjørte deler av strekningen til tross for at han den gang var 16 år og uten førerkort. Han dømmes til betinget fengsel i 21 dager, ungdomsoppfølging i 6 måneder og mister førerretten i 8 måneder, ifølge avisen.

(©NTB)

17:01 i dag NTB

→ Del

Dronning Sonja om kongens helse: – Mye, mye bedre

Kong Haralds helsetilstand er mye, mye bedre, ifølge dronning Sonja. Foto: Lise Åserud / NTB

Kong Haralds helse er mye, mye bedre, opplyser dronning Sonja til NRK.

– Det går mye, mye bedre. Det går bra, sier hun til NRK.

– Jeg skulle hilse så meget. Han var veldig lei seg for at han ikke kunne komme og være til stede her i dag, sa Sonja videre.

Tirsdag var hun på besøk i Trøndelag, blant annet Drive i Melhus og Bautaen kulturhus i Børsa.

Kong Harald fikk i mars operert inn hjerteregulator ved Rikshospitalet i Oslo etter å ha blitt syk på ferie i Malaysia. Han har siden vært sykmeldt. I starten av april ble sykemeldingen forlenget med to uker, fram til 22. april.

14:00 i dag NTB

→ Del

Togene går igjen – strømbrudd lammet togtrafikken

Slik så det ut på informasjonstavla på Oslo sentralstasjon da togene ikke gikk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Bane Nor opplyser til NTB at trafikken er i gang igjen etter et strømbrudd som stanset togtrafikken i hele Sør-Norge.

– Feilen ble rettet for fem minutter siden, forteller Bane Nors pressevakt Mari Rjaanes til NTB klokken 14.20.

Hun opplyser at det var et strømbrudd som var skyld i at togene sto i store deler av landet.

Strømbruddet skjedde hos togledersentralen i Oslo og rammet fjernstyringsnettverket hos Bane Nor.

– Ved et strømbrudd her må vi stanse togtrafikken, det er sikkerheten som står i fokus, sier Rjaanes.

Pressevakten sier stansen kommer til å gi store forsinkelser utover ettermiddagen. Bane Nor beklager overfor passasjerene.

12:17 i dag NTB

→ Del

Nå kommer bjørkepollen – kanskje allerede denne uka

Bjørkepollensesongen er like rundt hjørnet. Har man allergi, er det lurt å begynne på medisin allerede nå, råder pollenforskere. Foto: Aleksander Andersen / NTB Foto: Foto: Aleksander Andersen / NTB

Over én million nordmenn har pollenallergi, og snart slår bjørkepollensesongen inn for fullt. Om man ikke har begynt på medisin ennå, er det snart på tide.

For ettersom temperaturen stiger flere steder i landet og våren har meldt sin ankomst, er også bjørkepollensesongen rett rundt hjørnet.

Bjørka vil trolig starte spredning i løpet av kort tid, ifølge pollenforskere fra Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), som har ansvar for den nasjonale pollenvarslingen.

På Østlandet og Sørlandet kan pollenspredningen begynne allerede i slutten av uka.

– Vi ser at modningen for bjørk på Østlandet med Oslo og Sørlandet har kommet såpass langt at pollenspredningen vil starte i løpet av relativt kort tid, muligens allerede om noen dager, sier seniorforsker Hallvard Ramfjord i NAAF.

Bjørka avgir store mengder pollen og medfører derfor store plager. For mange er bjørka den eneste tresorten som gir allergisymptomer.

De fleste allergimedisiner virker forebyggende, og personer med bjørkepollenallergi bør derfor starte medisinering nå for å få best mulig effekt av behandlingen – dersom de ikke har startet allerede.

– Personer med bjørkepollenallergi bør følge godt med på pollenvarslingen den kommende tiden, råder Ramfjord.

12:16 i dag NTB

→ Del

Viggo Kristiansen får 55 millioner kroner av staten

Advokat Brynjar Meling bekrefter at hans klient Viggo Kristiansen får 55 millioner kroner i erstatning for Baneheia-saken. Meling mener beløpet er for lite. Foto: Heiko Junge / NTB

Viggo Kristiansen, som i desember 2022 ble frikjent i Baneheia-saken, får 55 millioner kroner i erstatning for justismord. Det er ikke nok, mener hans advokat.

– Vi er ikke fornøyd og mener det er for lavt. Det er vesentlig lavere enn det som er krevd, og vi forbereder søksmål for differansen, sier Kristiansens advokat Brynjar Meling til TV 2.

Kristiansen ble frifunnet i desember 2022 etter å ha sonet nesten 21 år i fengsel som følge av en feilaktig dom i Baneheia-saken. Han ble løslatt 1. juni året etter.

Etter dette kom Kristiansen med et gigantkrav på 90 millioner kroner i erstatning. Av det totale kravet utgjorde 60 millioner kroner oppreisningserstatning, skriver Aftenposten. Det vil si erstatning for ikke-økonomiske tap.

Utgangspunkt i tidligere dom

Kristiansens advokater har tatt utgangspunkt i Liland-dommen fra 1995, ifølge avisen. Da utmålte Høyesterett en erstatning på 10 millioner kroner.

Mens Liland var 40 år da han ble dømt, var Kristiansen i begynnelsen av 20-årene. Noe som taler for at Kristiansens erstatning bør være større, mener Meling.

Kristiansen har allerede fått utbetalt 10 millioner kroner i forskudd på erstatning.

Statens sivilrettsforvaltning har imidlertid besluttet at han får 55 millioner kroner.

Råder til søksmål

– Vi fikk vedtaket 25. mars og har ikke søkt offentlighet rundt det ettersom det er en vurdering om det skal tas ut søksmål, noe vi råder Kristiansen til, sier Meling til NTB.

– Det er klart at når man har krevd 90 millioner, så er det ganske stor forskjell å få kun 55 millioner, og vi mener 90 millioner er det riktige beløpet å kreve.

Avgjørelsen om erstatning ble kjent tirsdag, samme dag som den nye Baneheia-rettssaken startet i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes.

Baneheia-saken handler om Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) som ble drept og voldtatt 19. mai 2000 i Baneheia i Kristiansand.

12:14 i dag Tom Arild Støle

→ Del

Trafikkuhell på E39

Politiet rykket ved 12-tiden ut til et trafikkuhell i Gjeilenetunnelen på E39 ved Sira i Flekkefjord.

Ingen personer kom til skade.

Ifølge operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt så ble en lastebil stående og sperre østgående felt.

Det oppstod noe kø på stedet. Trafikken ble dirigert manuelt en periode. Klokken 12.35 ble det meldt at veien var åpen for trafikk igjen.

Politiet opplyser at de oppretter sak på forholdet.

09:57 i dag NTB

→ Del

Den nye Baneheia-rettssaken er i gang – Jan Helge Andersen nekter fortsatt straffskyld

Svein Holden, som er forsvarer for Jan Helge Andersen, i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: Foto: Cornelius Poppe / NTB

Tirsdag morgen startet den nye Baneheia-rettssaken. Jan Helge Andersen nekter fortsatt straffskyld for drapet på Lena Sløgedal Paulsen i Baneheia i mai 2000.

– Ikke skyld, svarte Jan Helge Andersen da han ble spurt av tingrettsdommer Tor Christian Carlsen om han erkjenner skyld etter tiltalen for drapet på Sløgedal Paulsen.

Den 43 år gamle tiltalte satt framoverlent med foldede hender da han svarte dommeren.

Den nye rettssaken foregår i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept og voldtatt 19. mai i Baneheia i Kristiansand.

Jan Helge Andersen ble i 2002 dømt i Agder lagmannsrett til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Sørstrønen og medvirkning til voldtekt på Paulsen. Han pekte ut Viggo Kristiansen som hovedmannen bak drapene.

I 2022 ble Kristiansen frifunnet i saken. Påtalemyndigheten mener han ikke har noe å gjøre med saken.

I januar i år ble det tatt ut tiltale mot Jan Helge Andersen for drapet på Sløgedal Paulsen. Den nye drapstiltalen mot Jan Helge Andersen legger til grunn at det var han og han alene som voldtok og drepte både Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10).

08:30 i dag Tom Arild Støle

→ Del

Gatenavn skaper forviklinger

Marvin Birkeland i arkitektfirmaet egðastrek ber Lyngdal kommune på det sterkeste om å vurdere gatenavnet Ole Schomraghs vei på nytt.

- Vi opplever at post og pakker ikke kommer frem, da leverandør ikke finner frem. Dette mener vi har med gatenavnet og hvordan det staves, skriver Birkeland i en e-post til Lyngdal, hvor han klager på gatenavnet.

22:48 i går NTB

→ Del

Uvær bremser flytrafikk over Schiphol – også til Norge

Fly fra KLM og en rekke andre selskaper har problemer på grunn av vind, hagl og lyn ved Schipol i Nederland mandag kveld. Foto: Arkivfoto: Peter Dejong / AP / NTB

Både SAS, Norwegian og KLM har innstilt flyginger til Norge fra Amsterdams hovedflyplass Schiphol mandag kveld, melder VG.

Årsaken til de mange kanselleringene i er kraftig uvær. Sterk vind, lyn og hagl har ført til at over 180 avganger og ankomster til og fra Schiphol er kansellert ifølge NL Times.

Også selskaper som Lufthansa, BA, Air France og EasyJet er berørt, ifølge den nederlandske avisa.

Norwegian opplyser til VG at fly til både Oslo og Stockholm er innstilt.

– Alle passasjerene er informert, og vi prøver å booke dem om individuelt, sier Eivind Hammer Myhre i selskapet.

Oversikten hos Avinor viser at også fly fra KLM og SAS er innstilt fra Schiphol mandag kveld.

Vinden har også stanset lyntogene mellom Amsterdam og Rotterdam. Det nederlandske meteorologiske instituttet meldte om vindkast på opptil 100 kilometer i timen. Også tirsdag er det ventet vindkast opp mot 90 kilometer i timen, og meteorologene har sendt ut gult farevarsel for hele Nederland.

(©NTB)

22:46 i går NTB-Reuters-AP

→ Del

Våpenansvarlig for Baldwin-film dømt til 18 måneders fengsel for uaktsomt drap

Hannah Gutierrez-Reed, som var våpenansvarlig under innspillingen av filmen «Rust», er dømt til 18 måneders fengsel for uaktsomt drap på filmfotograf Halyna Hutchins i 2021.

Dommen ble forkynt i en rettssal i Santa Fe i delstaten New Mexico mandag.

Det var skuespiller og filmens produsent Alec Baldwin som avfyrte det skjebnesvangre skuddet på filmsettet i 2021. Regissør Joel Souza ble skadd i hendelsen.

Baldwin har erklært seg ikke skyldig og sier han ikke trykket på avtrekkeren. Baldwin er også tiltalt for uaktsomt drap, og rettssaken mot ham starter 10. juli. Den er beregnet å vare i ni dager.

Gutierrez-Reed var også tiltalt for å ha tuklet med bevis, basert på beskyldninger om at hun ga en liten pose med mulig narkotika videre til en annen person på filmsettet for å unngå at den skulle bli oppdaget. Hun ble imidlertid frikjent på dette punktet.

Ifølge aktoratet tok Gutierrez-Reed uten å vite det med seg ekte ammunisjon til innspillingen av westernfilmen «Rust» på en ranch i utkanten av Santa Fe.

Aktor Kari Morrissey beskrev en «konstant, endeløs sikkerhetssvikt» på filmsettet.

NTB-Reuters-AP

18:39 i går NTB

→ Del

Boligprisene gikk opp i nesten hele landet i første kvartal

Boligprisene steg i stort sett hele landet, unntatt ett område, viser Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal i år.

Hammerfest var det eneste boligprisområdet som opplevde nedgang. Her gikk prisene ned 4 prosent.

– Det er normalt med oppgang i første kvartal, og selv med dyrtid og høye renter er det sterk vekst i de fleste delene av landet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Flere kommuner kan vise til en sterk start på boligåret. Bamble i Telemark, Vestby i Akershus, Notodden, Grimstad, Lillesand og Færder hadde alle en økning på over 6 prosent i boligprisene.

– Som normalt steg prisene i samtlige fylker i første kvartal. Forventningene om en lavere rente snart og lønnsvekster er trolig hovedårsaken til den mye sterkere utviklingen så langt i år enn de fleste forventet, avslutter Lauridsen.

(©NTB)

18:38 i går NTB

→ Del

Start og Marcussen enig om bonusavtale – kritiserer mediene

Terje Marcussen gikk av som daglig leder i Start i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

IK Start opplyser at Terje Marcussen, klubbens tidligere daglig leder, har akseptert et tilbud om en bonusavtale.

– Vi er lei oss for mediebehandlingen Terje har fått. Han har gjort sitt beste for klubben i flere år, og intensjonene har bare vært gode, skriver Start-styret på ikstart.no.

Styret skriver at Marcussen ikke har gjort krav på bonus selv om hans ansettelsespapirer gir ham rett til det:

«Medias påstander om at Terje har gjort krav på pengene, er ikke sanne. Han har unnlatt å gjøre krav på pengene for å hjelpe klubben i en vanskelig økonomisk situasjon både i 2021, 2022 og 2023».

Marcussen gikk av som Start-leder etter at Bryne ble tilkjent seieren i kvalifiseringskampen til Eliteserien. Han tok ansvaret for at varmekablene ikke var skrudd på. Det var årsaken til at kampen ble avlyst.

(©NTB)

18:36 i går NTB – Bibiana Piene

→ Del

EU vedtok utvannet bygningsdirektiv

Det omstridte bygningsdirektivet er endelig vedtatt i EU. Men det skjedde med et nødskrik i siste runde.

Før jul ble EUs ministerråd og EU-parlamentet enige om det såkalte Byggenergidirektivet. Men da saken formelt skulle endelig dunkes igjennom i Ministerrådet fredag, møtte den uventet motstand.

Italia og Ungarn stemte imot den endelige teksten, mens Kroatia, Tsjekkia, Sverige, Slovenia og Polen avsto fra å stemme, ifølge Energi & Klima , som først omtalte saken.

Utvannet

Direktivet endte likevel med å bli vedtatt med knapt flertall.

Imidlertid er det en nokså utvannet versjon av forslaget som EU-kommisjonen først la fram, som nå blir gjeldende.

Kommisjonen ville opprinnelig ha inn et krav om at de 15 prosent dårligste bygningene skulle renoveres til en «minimum energistandard», som skulle være lik for hele EU.

Men dette møtte kraftig motbør, og kompromisset ble at det skal settes en referanse for hvert EU-land. Det gir medlemsstatene større frihet til egne tilpasninger.

Byggenergidirektivet er merket som EØS-relevant og vil derfor også omfatte norske bygg.

Glade for vedtak

Organisasjonen Huseierne er glade for endringene.

– Vi er glade for det vedtaket som nå er fattet. Slik direktivet nå er utformet, ligger ansvaret for gjennomføring på landet og ikke på den enkelte boligeier. Det er vi veldig fornøyd med, sier leder Carsten Pihl til NTB.

Direktivet har som mål å redusere klimagassutslippene. I EU står bygg for 36 prosent av utslippene, blant annet fordi mange eldre bygg varmes opp med fossilt brensel. Men det skal det være slutt på i 2040.

Uviss skjebne

Det hører med til sjeldenhetene at Ministerrådet endrer syn etter at det er oppnådd enighet med parlamentet. De endelige vedtakene er regnet som en mer formell prosedyre.

Men de siste månedene har dette skjedd flere ganger. Blant annet er skjebnen til den viktige naturrestaureringsloven helt uviss etter at Ministerrådet plutselig har snudd i saken.

(©NTB)

18:34 i går NTB

→ Del

Kari Elisabeth Kaski (SV) slutter i politikken

Kari Elisabeth Kaski (SV) gir seg i politikken etter neste valg. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Tidligere partisekretær i SV Kari Elisabeth Kaski gir seg på Stortinget etter valget neste år, melder VG.

– Dette har jeg gruet meg til, for det er kjipt å skuffe mange. Jeg skal gi beskjed til nominasjonskomiteen om at jeg ikke tar gjenvalg til Stortinget, sier Kaski til avisa.

– Jeg merker at jeg ikke har den fulle og nødvendige motivasjonen for å mønstre på i fire år til, sier hun og legger til:

– Jeg er sliten av mye av politikken. Jeg er ikke lei av de politiske sakene eller det politiske håndverket. Det liker jeg veldig godt, og jeg gleder meg til det neste året, sier Kaski.

Finnmarking innvalgt for Oslo

36-åringen er opprinnelig fra Kirkenes. Hun ble valgt inn på Stortinget i 2017 for Oslo. Hun sitter som medlem av finanskomiteen og er valgt inn i SVs gruppestyre.

Før hun kom på Stortinget, var hun partisekretær i to år. Nå medgir Kaski at hun er sliten av mye i politikken, som forhandlinger om både krisepakker og budsjetter.

– Og i tillegg er det ofte interne kamper i partipolitikken, som er det jeg har likt minst, sier hun til VG.

– Jeg kjenner meg ikke helt igjen i at jeg taper alle kamper. Men det er heller ingen hemmelighet at jeg og Kirsti er uenige om en del politiske saker og har ulik politisk profil, sier hun videre.

SV-lederen syns det er trist

SV-leder Kirsti Bergstø er ikke glad for at Kaski slutter, men forstår valget hennes.

– Jeg syns det er trist at Kari Elisabeth ikke ønsker å stille til gjenvalg. Hun gjør en solid jobb for SV, er en viktig stemme for partiet både i fordelingspolitikken og miljøpolitikken, hun har tung erfaring og representerer viktige miljøer, sier Berstø til NRK.

– Samtidig har jeg forståelse for valget hennes. Hun har hatt krevende ansvar over tid, og etter åtte år på Stortinget kan det kjennes mye å forplikte seg for fire nye, sier SV-leder Kirsti Bergstø til NRK.

Kaski har i tillegg til sin politiske karriere lang fartstid fra miljøbevegelsen. Hun har sittet i sentralstyret i Natur og Ungdom, og vært nestleder og politisk ansvarlig i Zero, ifølge partiets nettside.

11:01 i går NTB

→ Del

VG: Ny helseminister tidligst fredag

Ingvild Kjerkol gikk av som helseminister fredag. Nåværende næringsminister Jan Christian Vestre (t.h.) er høyaktuell som hennes erstatter, erfarer flere medier. Her er de to på fylkesårsmøtet i Trøndelag Arbeiderparti i mars da Kjerkol ble gjenvalgt som leder. Foto: Terje Bendiksby / NTB Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB

Erstatteren for tidligere helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) kommer tidligst fredag, ifølge VG. Flere medier erfarer at næringsministeren er en het kandidat.

Kjerkol gikk fredag av som helseminister etter at mastergraden hennes ble underkjent på grunn av fusk. Hvem som blir hennes etterfølger, er foreløpig uklart, men utnevnelsen kommer tidligst fredag, får VG opplyst.

Både VG og NRK erfarer at nåværende næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er mest aktuell som ny helseminister. Han er denne uken med i den norske delegasjonen som er med kronprins Haakon på offisielt besøk til USA. Også digitaliseringsminister Karianne Tung (Ap) er med på reisen.

Read Entire Article