TIkTok-stjernen Om Fahad skutt og drept i Irak

1 week ago 159



I februar i fjor ble influenseren dømt til seks måneders fengsel for å ha delt «videoer som inneholder uanstendig tale og undergraver den offentlige moralen».

 Hun danset og laget humørfylte videoer på TikTok. Her fotografert på fotballkamp i januar 2023. 
INFLUENSER: Hun danset og laget humørfylte videoer på TikTok. Her fotografert på fotballkamp i januar 2023.  Foto: HUSSEIN FALEH / AFP / NTB

Publisert 28.04.2024 03:30 Sist oppdatert 17 minutter siden

Om Fahad, som egentlig het Ghufran Mahdi Sawadi, ble berømt for humørfylte videoer på Tiktok. Hun viser frem klær og danser til irakisk musikk. I februar i fjor ble hun dømt til seks måneders fengsel for å ha delt «videoer som inneholder uanstendig tale og undergraver den offentlige moralen».

Fredag ble hun skutt og drept utenfor sitt hjem i Bagdad. Det melder nyhetsbyrået AFP. 

Skutt i bilen

Et overvåkingskamera har fanget opp den uhyggelige hendelsen som fant sted like ved hjemmet hennes i Bagdad. På videoen, som er publisert av blant annet Sky News, kan man se en mann parkere motorsykkelen sin bak en murvegg, før han går bort til bilen der Fahad sitter bak rattet. 

En kilde sier til CNN at det så ut til at personen utga seg for å være et bud som kom med mat. Han ser ut som han er på vei i en annen retning, men brått går han raskt bort til bilen der Om Fahad sitter bak rattet. Han avfyrer skudd og løper av gårde. 

En nabo kom ut da han hørte skuddene. Han så at bildøren var åpen og hun lå over rattet. 

– Kvinnen som var sammen med henne i bilen rømte, og sikkerhetsstyrkene kom og sperret av hele området, sier han til avisen Asharq Al-Awsat

De opplyser at drapet etterforskes. 

Brøt «moral og tradisjoner»

Gjerningspersonen er ikke pågrepet, og det er ikke kjent hva som er bakgrunnen for attentatet. 

Om Fahad ble oppfattet som en kontroversiell figur, og var blant influenserne som ble rammet av irakiske myndigheters 2023-kampanje med mål om å rydde opp i innhold på sosiale medier. De ville få bort innhold som brøt irakisk «moral og tradisjoner». En komité fikk oppgaven med å gå igjennom innhold på Tiktok, Ylutube og andre plattformer. 

Om Fahad viser ikke frem spesielt mye hud på bildene som er publisert, og de vil ligge langt unna det sosiale medier sensurerer. Hun har ofte på seg ettersittende klær, og viser frem figuren mens hun danser. 

Flere influensere har blitt arrestert siden kampanjen ble satt i gang. 

Read Entire Article