Tidligere Kjernen-leder ut mot egen klubb: – Tilrettelegger for Bodø/Glimt

1 month ago 16



Kenneth Torsmyr Kjelsnes reagerer sterkt på at Rosenborg går med på å gi Glimt en ekstra hviledag.

 Rosenborg har vunnet fire kamper på rad i Eliteserien og kjemper selv om Europa-spill neste sesong. Her etter seieren over Molde sist runde. Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Sindre Espe, VG

    Sindre Espe, VG

Publisert: 12.09.2024 09:33

– Det her er en tilrettelegging for at Glimt skal få det mer behagelig i serien, ikke i Europa. Rosenborg har et voldsomt momentum nå, hvorfor skal vi da tilrettelegge før Glimt skal møte oss? Jeg ser ikke den, sier Kenneth Torsmyr Kjelsnes til VG.

Kjelsnes presiserer at han ikke uttaler seg på vegne av Kjernen, men som supporter.

Kenneth Torsmyr Kjelsnes

Leder for Rosenborgs supportergruppe Kjernen i perioden 2011–2015. Foto: Morten Opdedal.

Søndag 27. oktober skulle egentlig Bodø/Glimt og Rosenborg møtes på Aspmyra i Eliteserien. Onsdag 23. oktober skal Glimt møte portugisiske Braga i Europa League.

Daglig leder i Norsk Toppfotball (NTF), Jens Haugland, skriver på X at Glimt uttrykte ønske om én dag ekstra hvile av hensyn til Europa-spill. Dette aksepterte Rosenborg – og kampen ble flyttet til mandag 28. oktober.

Denne avgjørelsen omtaler Kjelsnes som «uforståelig».

– Jeg ser ikke behovet for at Glimt trenger tilrettelegging for Europa i dette tilfellet. Da Rosenborg spilte i Champions League, spilte de kamper onsdager og søndager – og det var bra nok det for restitusjon. Det var allerede fire dager imellom kampene, argumenterer han.

– Glimt står fritt til å spørre om det, men jeg reagerer på at Rosenborg har sagt ja, presiserer han.

Ekstra ille fra et supporterperspektiv er det at kampen flyttes fra en søndag til en mandag, mener han.

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund (NFF), Nils Fisketjønn, bekrefter overfor VG at kampen ble flyttet etter ønske fra Bodø/Glimt på grunn av deres Europa League-deltagelse.

– Bodø/Glimt søkte om å utsette kampen for å oppnå flere hviledager i et tett kampprogram. En søknad som er forståelig. Rosenborg ble kontaktet rundt dette og aksepterte flyttingen, skriver Fisketjønn til VG.

Nils Fisketjønn

Konkurransedirektør i Norges Fotballforbund.

– Hvilke argumenter veide tyngst for at kampen ble flyttet?

– Vi prøver å tilrettelegge for spill i UEFA-turneringeneUEFA-turneringeneDenne sesongen skal Glimt spille i Europa League, og Molde i Conference League.. Gjennom året har vi mange søknader om spesialtilpasninger. Det søker vi å imøtekomme, spesielt når motstander er enig. Argumentet om hviledager fremført av Glimt ble tillagt betydelig vekt, skriver Fisketjønn videre.

I fjor høst ble en seriekamp mellom Molde og Tromsø flyttet til en mandag av samme grunn. På denne kampen var det det laveste publikumsoppmøtet siden 2010 på Aker Stadion, hvis man ser bort fra covid-årene.

– Suksess i UEFA er et viktig mål for norsk toppfotball. Derfor prøver en å tilrettelegge for de lagene som deltar. Det er spilleplanutvalgetspilleplanutvalgetRepresentanter fra NFF, NTF, TV2 og Fotball Media som fatter disse avgjørelsene med basis i en protokoll utarbeidet av klubbene, skriver Fisketjønn, og legger til:

– «Hangeland-utvalgetHangeland-utvalgetNFF (Norges Fotballforbund) og NTF (Norsk Toppfotball) vedtok i februar 2023 å nedsette en arbeidsgruppe som skulle vurdere hvordan toppklubbene kan få økt antall konkurransekamper som styrker den sportslige kvaliteten og øker inntektene til norsk fotball. Tidligere landslagskaptein og nåværende landslagsassistent, Brede Hangeland, ledet gruppen.» anbefalte også en større grad av fleksibilitet i bruk av fredag og mandag som spilledag.

Tore Berdal

Daglig leder, Rosenborg.

Daglig leder i Rosenborg, Tore Berdal, svarer VG i en tekstmelding:

– Rosenborg er for tilpasninger i hjemlig serie for e-cuplagene. Det har vi lang historikk på i Norge, og er noe vi har, og forhåpentligvis skal nyte godt av fremover. Når det kommer til Glimt-kampen fikk vi et spørsmål om å utsette kampen til mandag før vi viste at Glimt sin E-cupkamp ble berammet på en onsdag. Sett i ettertid har vi i denne saken kanskje vært i overkant snille med Glimt, men vi mener det er riktig og viktig for Norge at klubber som skal spille i Europa også får tilrettelegging i hjemlig serie. Vi forstår godt at dette er utfordrende for reisende supportere som ønsker å støtte laget sitt og beklager det.

Read Entire Article