Tidlig utvisning hjalp Molde: Sikret spill i Europa League-playoff

1 month ago 44



(Cercle Brugge – Molde 1–0, 1–3 sammenlagt) Et rødt kort til Cercle Brugge gjorde at Moldes avansement aldri var nevneverdig truet.

Foto: BRUNO FAHY / AFP / NTB

Publisert: 15.08.2024 21:53

For Molde hadde allerede et strålende utgangspunkt med 3–0-seier på hjemmebane. Og da Abu Francis ble utvist etter en halvtime, ble oppgaven enda tøffere for belgierne.

Litt spenning ble det dog da Cercle Brügge gikk til pause med 1–0-ledelse. Selv om Molde var langt fra sitt beste, hadde de få problemer med å kontrollere inn avansementet.

Det betyr at Molde allerede er garantert spill i Conference League. Dersom de slår IF Elfsborg i playoffen, blir det spill i Europa League, altså nivået over Conference League.

Brann er også videre i Europa. Det gjorde de på denne måten:

Lagene møttes senest for to år siden, da i Conference League-kvaliken. Den gangen var Molde overlegne og vant 6–2 sammenlagt.

Molde åpner hjemme på Aker Stadion torsdag 22. august. Returoppgjøret i Sverige spilles torsdag 29. august. Begge kampene ser du på VG+ Sport.

Dersom Molde skulle gå hele veien til Europa League, vil de være garantert 55,7 millioner kroner før gruppespillet starter.

Cercle Brugge trengte et mirakel for å gå videre etter 0–3-tapet i Molde. Det lille håpet som var igjen ble så godt som smadret en halvtime ut i returoppgjøret.

Midtbanespiller Abu Francis gikk uvørent inn i en duell og stemplet Kristian Eriksen på kneet. Først fikk Cercle Brügge-spilleren gult kort, men VAR brøt inn og etter en kikk på videobildene endret dommeren til rødt kort.

- Det er soleklart rødt kort, sa VG-kommentator Vegard Aulstad.

 Abdoul Kader Ouattara sørget for 1–0 for Cercle Brügge. Foto: BRUNO FAHY / AFP / NTB

Ti minutter senere scoret imidlertid Cercle Brügge. Norske Jesper Daland fikk først sin heading reddet på strek, men Abdoul Kader Ouattara var først på returen og banket inn 1–0.

Molde var aldri i nærheten av nivået de viste på Aker Stadion, men samtidig kom ikke Cercle Brügge til altfor mange store sjanser på eget gress.

Dermed endte det til slutt 1–0 til Cercle Brügge – og 3–1 til Molde sammenlagt. Erling Moe og co. er dermed to kamper unna spill i Europa League. Bare Elfsborg står i veien.

Read Entire Article