Tid for forsoning i Kristiansand

2 weeks ago 4



Kristiansand har vært gjennom mye de siste årene. Vi har sett en by som har vært preget av sterke meninger, harde fronter og en opplevelse av at demokratiet har fått seg en kraftig nesestyver.

Foto: Tormod Flem Vegge

Både eliten og folk flest har fått føle seg overkjørt og oversett. Slike situasjoner setter spor. Men spørsmålet vi må stille oss nå er hvor lenge vi skal fortsette å la dette prege oss.

Livet er fullt av utfordringer, enten det er useriøse nyhetsformidlere eller dårlig politisk håndverk, og det er naturlig å føle frustrasjon når ting ikke går som man ønsker. Men det finnes et punkt hvor vi må se framover. Å henge fast i gamle konflikter og sår fra fortiden gagner ingen – verken byens utvikling, vårt fellesskap eller oss som individer. Vi kan ikke alltid endre det som har skjedd, men vi kan påvirke hvordan vi velger å møte framtiden.

Forsoning handler ikke om å glemme det som har vært, eller å late som om ingenting har skjedd. Det handler om å erkjenne feilene, akseptere at vi alle har våre meninger, og å finne en vei videre sammen. Det er lett å la bitterhet og sinne holde oss tilbake, men det er modigere å søke en løsning, bygge broer og åpne opp for dialog.

I Kristiansand kommune har vi alle evnen til å bygge noe bedre, men det krever at vi legger konflikten bak oss og ser mot fremtiden med nye øyne. Det er på tide å vise at vi kan gå videre for vår egen del og for byens skyld.

La Kristiansand være et sted preget av samhold, fremfor splid. Men for å få til dette, trenger vi engasjerte mennesker som er villige til å delta aktivt og trekker i samme retning i arbeidet med å bygge en bedre by.

Read Entire Article