The Guardian: Forbannet etter kommentar

3 hours ago 3



Det har vært tilløp til ordkrig mellom stjernemanagerne Pep Guardiola og Mikel Arteta.

 Det ble ampert både under og etter toppkampen mellom Arsenal og Manchester City. Foto: Molly Darlington / Reuters / NTB
  • Jens Friberg, VG

    Jens Friberg, VG

Publisert: 28.09.2024 23:33

Selve 2–2-kampen mellom Manchester City og Arsenal var intens nok i seg selv, en moderne klassiker i det som er spådd å bli de to hovedutfordrerne om Premier League-tittelen.

Og i etterkant av kampen har det vært tilløp til drama mellom Pep Guardiola og Mikel Arteta.

De er gode venner, har vært mentor og elev, men så:

Tirsdag ble Arteta spurt om kritikken hans lag fikk fra Manchester City-hold etter kampen. Arsenal ble beskylt for usportslig opptreden.

– Jeg har vært der før, jeg var der i fire år. Jeg har all informasjon (om dem). Så jeg vet (hva de driver med). Tro meg, sa Arteta kryptisk.

Også andre steder var temperaturen høy etter kampen:

Britisk presse gjør et stort poeng av at disse kommentarene ble tatt dårlig imot i Manchester. Ifølge anonyme kilder til storavisen The Guardian skal kommentarene ha gjort Guardiola forbannet. Spanjolen har ikke bekreftet dette.

Avisen skriver at Guardiola skal ha forventet mer fra sin gamle elev og assistenttrener. De siterer anonyme kilder som skal være tett på spanjolen.

Derfor spurte The Guardians reporter Jamie Jackson om Artetas kommentarer føltes som et svik for Guardiola. Det skjedde på fredagens pressekonferanse.

– Neste gang må Arteta være tydeligere i sine kommentarer. Hva er det han egentlig mener? Det er ikke tydelig, sa Guardiola da, etter å ha utfordret reporteren på hva Arteta egentlig sa.

Guardiola sa videre at det ikke var tydelig hva Arteta hadde informasjon om, og tok selv opp at Arteta kan ha ment de 115 anklagene115 anklageneManchester City er anklaget for totalt 115 brudd på Premier Leagues økonomiske regler. Høringen mot klubben foregår i disse dager. mot klubben.

The Athletic skriver lørdag at denne ordveksklingen har frustrert folk i City-systemet. De skriver at flere enn Guardiola ble opprørt over Artetas kryptiske utsagn tirsdag.

Derfor var det mange i lyseblått som ønsket at Arteta skulle oppklare hva han hevdet å ha «all informasjon» om.

– Ok, jeg kan gjenta det. Jeg elsker Pep. Jeg har beundret ham siden jeg var ti. Jeg respekterer ham tvers gjennom, innledet Arteta etter den dramatiske 4–2-seieren over Leicester lørdag.

– Når jeg sier jeg kjenner dem, betyr det at jeg vet hvor hardt de jobber. Grunnen til at de er der oppe, er fordi de fortsatt har den sulten. Jeg kan ikke være tydeligere enn det. Hvis noen ønsker å skade forholdet vårt, kan jeg ikke kontrollere det, sier Arteta.

I England tolkes uttalelsene som et forsøk på å legge munnhuggeriet bak seg. Etter lørdagens resultater, er Manchester City og Arsenal likt på antall poeng etter seks runder i ligaen.

Haaland og City spilte 1–1 borte mot Newcastle:

Read Entire Article