Tesla i retten – parkerings­gigant krever at bil­selskapet skal betale for ubetalte parkeringer

1 month ago 55



Flere som låner biler fra Tesla Norge, dropper å betale parkeringene sine. Parkeringsselskapet Riverty krever at Tesla tar regninga.

Parkeringsselskapet Riverty krever at Tesla Norge betaler 889.000 kroner for ubetalte parkeringer gjort av kunder som har lånt bil av dem. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Parkeringsselskapet Riverty, som håndterer fakturaene for en rekke parkeringssaker, blant annet Onepark, krever at Tesla skal betale 889.000 kroner for parkeringene, skriver bladet Motor.

Noen av parkeringene er også gjort av Tesla Norges ansatte.

I forrige uke ble saken behandlet i Oslo tingrett.

Ved bruk av skiltgjenkjenning kan kjøretøy kjøre ut av parkeringsplasser uten at føreren gjør opp for seg umiddelbart. Hvis gebyret ikke betales innen 48 timer får eierne av bilen, som i dette tilfellet er Tesla, en faktura.

Over flere år har Tesla Norge betalt lignende fakturaer for Riverty, men nå har de sagt seg uenige i at dette er noe de skal betale for. Tidligere i sommer var det utestående 131.000 kroner, men siden har det vokst betraktelig.

I tillegg til å nekte å betale beløpet, har Tesla Norge nektet å oppgi hvilke kunder som har lånt bilene. Dette gjør at Riverty ikke kan sende regningene direkte til kundene.

Tesla mener at når parkeringssystemet gjør det mulig å kjøre fra parkeringsanlegget før man betaler, er det parkeringsselskapet selv som har risikoen og dermed også ansvaret for å få inn pengene.

Dommen har ikke falt, men da forliksrådet behandlet saken tidligere, ble Tesla dømt til å betale for parkeringene.

Publisert:

Publisert: 16. august 2024 12:14

Read Entire Article