Tennisstjerner freser etter frifinnelse: – Latterlig

1 month ago 26



– Jeg vil nå legge denne utfordrende og svært uheldige perioden bak meg. Jeg kommer til å fortsette å sørge for å overholde ITIAs (Det internasjonale tennisintegritetsbyrået) antidopingreglement, uttaler den italienske tennisstjerna Jannik Sinner selv.

Italieneren testet positivt på to urinprøver, begge ble gjennomført i mars. Der ble det funnet stoffet Clostebol, som står på dopinglista.

Dette er altså det samme stoffet de fant da Therese Johaug ble utestengt for brudd på dopingreglene i 2016. I Johaugs tilfelle har hun forklart at det var en krem som hun brukte mot solbrente lepper.

Hun har hele tiden sagt at hun ikke visste at det var Clostebol i kremen.

 Cincinnati Open

VERDENSENER: Tennisstjerna Jannik Sinner vant nylig Rookwood Cup etter å ha slått Frances Tiafoe i finalen.

Foto: Sam Greene / Reuters

– Latterlig

Ikke alle er enige i beslutningen. Tennisstjerna Nick Kyrgios reagerer kraftig på frifinnelsen.

– Latterlig, uansett om det var et uhell eller planlagt. Han ble testet to ganger med et ulovlig middel ... man bør bli utestengt i to år. Prestasjonene blir påvirket. Massasjekrem ... Ok, greit, skriver australieren på X/Twitter.

US Open Tennis

TORDNER: Nick Kyrgios er ikke fornøyd med frifinnelsen.

Foto: Frank Franklin II / AP

Heller ikke Denis Shapovalov er imponert.

– Jeg kan ikke forestille meg hva alle andre spillere som ble utestengt for kontaminerte stoffer føler akkurat nå, skriver han på X.

– Ulike regler for ulike spillere, skriver tennisprofilen videre.

Tror på Sinners forklaring

Det er Det internasjonale tennisintegritetsbyrået som melder at en uavhengig domstol har besluttet at Sinner ikke bærer skyld eller har opptrådt uaktsomt.

I dommen heter det at sannsynligvis er det en av Sinners fysioer som har brukt kremen for å behandle et kutt på egen finger, og at stoffet senere har kommet inn i tennisstjernas system.

De skriver at vitenskapelige eksperter har konkludert med at Sinners forklaring er troverdig.

Pengepremiene og rankingpoengene fra Indian Wells-turneringen, der han nådde semifinalen, blir imidlertid strøket ettersom han leverte en positiv dopingtest i forbindelse med konkurranse.

Wada og Italias antidopingbyrå (Nado) har mulighet til å anke avgjørelsen.

Clostebol er blant annet kjent som et av de prestasjonsfremmende midlene som ble brukt av østtyske idrettsutøvere i glansdagene på 70- og 80-tallet.

I dopingsammenheng regnes stoffet som svakt sammenlignet med testosteron. Likevel er det altså på dopinglista.

Publisert 20.08.2024, kl. 18.07 Oppdatert 20.08.2024, kl. 18.30

Read Entire Article