Tenåring knivstukket på Karl Johan

1 month ago 25



Like før midnatt natt til søndag rykket politi og ambulanse ut etter melding om knivstikking ved Oslo Domkirke. Det var ikke den eneste knivstikkingen i natt.

 Amanda Pedersen Giske
KNIVSTIKKING: Politi ved stedet i Karl Johans gate der en person ble knivstukket. Vedkommende er kjørt til sykehus. Foto: Amanda Pedersen Giske

Publisert 01.09.2024 07:55

Like etter midnatt natt til søndag rykket både politi og ambulanse ut til Oslo sentrum etter melding om knivstikking i Oslo sentrum. 

– En person er kjørt til sykehus for behandling. Foreløpig vurdert til å være alvorlig skadd, skriver politiet på X. 

– Flere patruljer jobber i sentrum med kartlegging av hendelsesforløp og innhenting av vitneopplysninger i saken, opplyser operasjonsleder Øyvind Hammervold.

Hammervold forteller at den fornærmede er en mann i slutten av tenårene.

Politiet var lenge i området med flere patruljer for å kartlegge hva som hadde skjedd. De jobbet blant annet med innhenting av vitneopplysninger, samt søk med både mennesker og hund.

– Det er en lørdagskveld på Karl Johan, så det sier seg selv at det er mange folk i området. Det er mange som kan ha sett noe, sa Hammervold.

Politiet gjorde ingen beslag i området.

Ingen er pågrepet etter hendelsen. 

– Vi har en viss formening om hvem som har stått bak, sier Hammervold i Oslo politidistrikt like før klokken 03.30.

Flere knivstikkinger

Sent lørdag kveld ble en annen tenåring knivstukket på Jessheim. Det er også meldt om en knivstikking på Grorud T-banestasjon i Oslo. . 

Der er en mann i 30-årene har blitt knivstukket. Heller ikke i den saken er noen pågrepet søndag morgen. 

– Den fornærmede har det som virker som mindre alvorlige skader. Det er i hvert fall ingenting som tilsier at det er kritisk, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold i Oslo politidistrikt til NTB.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men det pågår søk etter gjerningspersonen.Hammervold sier videre at politiet fikk melding om hendelsen rundt klokken 04.45.

– Det var personer i området som hadde fått hendelsen med seg, som ringte inn til oss, sier han.

Tenåring pågrepet på Jessheim

En 16 år gammel gutt ble natt til søndag pågrepet etter å ha knivstukket en 15 år gammel gutt i hånden sent lørdag kveld.

15-åringen kom unna hendelsen uten alvorlige skader, men ble behandlet på legevakten, opplyser operasjonsleder Pål Bjelland i Øst politidistrikt i politiloggen.

Den 16 år gamle gutten ble senere pågrepet. Politiet mistenker at guttene har hatt en konflikt i forkant av hendelsen. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 23.04. Barnevernet er varslet om saken.

De tre sakene er ikke relatert så langt TV 2 kjenner til. 

Read Entire Article