Telenor-kunde varetektsfengslet etter funn av overgrepsmateriale i Min Sky

1 month ago 23



Telenor varslet politiet da de fant overgrepsmateriale i skyen til en av deres kunder. Mannen i 30-årene er varetektsfengslet i to uker.

torsdag 22. august kl. 22:03

Han er siktet for brudd på straffelovens paragraf 311, om bilder og film som seksualiserer barn eller viser seksuelle overgrep, skriver Telemarksavisa.

Mannen fra Porsgrunn ble pågrepet etter at Telenor varslet Kripos om en bruker av lagringstjenesten Min Sky, som benyttet tjenesten til å oppbevare overgrepsmateriale.

I fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett kommer det fram at det er funnet fem filer som viser seksualiserte fremstillinger og seksuelle overgrep mot barn under 18 år.

– Vi introduserte i 2004 et filter som hindrer spredning av overgrepsbilder på nett. Det er dette engasjementet vi viderefører med løsningen for å identifisere eventuelt lagret overgrepsmateriale i Min Sky, har pressesjef Anders Krokan i Telenor tidligere fortalt til NTB.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen, men han tok betenkningstid i spørsmålet om han vil anke varetektsfengslingen.

Publisert: 22.08.24 kl. 22:03
Read Entire Article