Tekniske problemer for Musk og Trump

1 month ago 24



VALGKAMPEN I USA:

Alt fra el-biler til innvandring stod på agendaen da teknologigigant Musk intervjuet Trump natt til tirsdag.

 [ETIENNE LAURENT, KAMIL KRZACZYNSKI]
STØTTESPILLER: Musk skjuler ikke sin hengivenhet overfor presidentkandidat Donald Trump. Foto: [ETIENNE LAURENT, KAMIL KRZACZYNSKI]

Publisert 13.08.2024 03:44 Sist oppdatert 9 minutter siden

Til tross for tekniske problemer holdt milliardær Elon Musk og presidentkandidat Donald Trump en direktesending på plattformen X natt til tirsdag.

– Mange folk beundrer deg og motet ditt, sa Musk innledningsvis i samtalen. 

Ekspresidenten ble utestengt fra X etter kongresstormingen 6.januar 2021, og først da Musk kjøpte opp plattformen fikk Trump gjenåpnet kontoen sin.

Uformelt

Musk vektlegger tidlig at det er en uformell prat, og ikke et intervju. De to snakker blant annet om attentatet, krigen i Ukraina, el-biler, atomvåpen og innvandring.

Samtidig sørger Trump for å komme med flere stikk mot motkandidat Kamala Harris, og president Joe Biden.

– Han hadde lav IQ for 30 år siden, men nå er det nok ingen IQ igjen i det hele tatt, sier Trump om presidenten.

Trump får uimotsagt gjenta flere usanne påstander om motkandidaten, og anklager flere statsledere for å sende sine kriminelle over grensen med fullt overlegg.

Ekspresidenten hevder blant annet at kriminaliteten i land som Venezuela har gått ned med 50-70 prosent, og bruker landet som et eksempel på land som sender sine «uproduktive borgere, mordere og narkolangere» til USA.

Tekniske problemer

Flere brukere rapporterte innledningsvis at de ikke fikk sett sendingen. Også TV2s journalister ble møtt med feilmeldingen:

«Dette området er ikke tilgjengelig».

Klokken 02.20 hevdet Musk selv på X at siden var under et omfattende «DDOS-angrep» hvor dataangripere hindrer tilgang til tjenesten.

– Vi jobber med å slå det ned, skrev Musk og fortalte at de i verste fall avholder samtalen for kun noen få lyttere og deler samtalen ved et senere tidspunkt.

Sendingen ble nærmere 45 minutter forsinket.

– Dette massive angrepet viser at det er mye opposisjon mot at folk skal få høre hva president Trump har å si, sa Musk innledningsvis.

Read Entire Article