«Takk igjen til Dyrebeskyttelsen Norge for selvdokumentering i maktbruk»

3 weeks ago 21



Kommentar til «Flere uriktige påstander» publisert i Lister24.no fredag 13. september, skrevet av Anne-Lise Skoie Risøen, styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge (DN).

Takk igjen til DN for selvdokumentering i maktbruk, denne gang ved sentralstyrets leder Anne-Lise Skoie Risøen. Anbefaler å lese Arne Mikalsens, tidligere styreleder i DN Farsund sin beskrivelse i Lister24 den 6. september, om hvordan en konflikt håndteres av sentralleddet og hva enkeltmedlemmer utsettes for. Oppskriften følges til punkt og prikke av Risøen.

Takk igjen til Dyrebeskyttelsen Norge for selvdokumentering i maktbruk.

Svaret til Risøen følger en standard mal om at uttalelser ikke er riktige, uten å skrive hva man mener er riktig. Deretter kommer personangrep og utleveringer. Påstander om fryktkultur og at jeg har stjålet lokalavdelingens eiendeler er nytt for meg. Jeg får ikke forelagt varsler mot meg på grunn av personvernet, og at de er taushetsbelagte, men du kan komme med påstander og anklager mot meg i media?

Flere uriktige påstander

Du ser det ikke før du tror det

Innledningsvis så kan jeg fortelle at jeg ble frivillig i 2012. Styremedlem fra 2013 til 2022 og 2023. Jeg var styreleder fra 2017-2022 og fra mars til august i 2023. Det har vært en solid og stødig gjeng som gjennom mange år har arbeidet svært godt mot felles mål. Den offisielle åpningen av vårt hjelpesenter høsten 2021 var høydepunktet. Ingen av disse er medlemmer i DN lengre. I 2022 takket jeg nei til å stille til gjenvalg som styreleder.

Det var en broket gjeng som kom til gårds i 2022. Hjelpesenteret var nyåpnet og de nye kom til dekket bord. Det ble et strabasiøst år i DNNT i 2022, med konflikter over alt. Jeg blir bedt av daglig leder i DN, via valgkomiteen om å stille til valg som styreleder på nytt i 2023.

Hvilken fryktkultur i vår lokalavdeling er det du refererer til? Er det de samme krenka frivillige som trakk seg to dager etter at nytt styre enstemmig ble valgt i mars i 2023 i DNNT? De som kom med et varsel mot nyvalgt styre fire dager senere uten at de har vært i kontakt? Dere holdt varselet hemmelig i sentralleddet i lang tid. Disse nye kom i 2022. De var ikke aktive frem til styret og valgkomiteen trakk seg august 2023.

Uriktig og fordreid bilde

Dyrebeskyttelsen i Farsund, og hvordan drepe frivillighet i lokalmiljøer

Vi bad sentralleddet om hjelp da avdelingens bærbare pc forsvant med de krenka frivillige etter årsmøtet. Fosterkattene deres ble dumpet på hjelpesenteret på kveldstid med påfølgende epost om at de trakk seg. To frivillige la igjen krav på over 40.000 kroner før de stakk etter årsmøte. Forsøk på grove utnyttelser av ordningen for kjøregodtgjørelse og urettmessige refusjonskrav. En av de hadde sterilisert egen katt på DNNT sin regning. En tredje frivillig selger donasjoner gitt til DNNT som privatperson på lokale salgsgrupper på Facebook og tar pengene på egen konto. Siden sentralleddet står i regien sammen med varslerne får vi ikke hjelp.

Du skriver «…at pengene som gis til lokalavdelingene, skal brukes åpent og i tråd med vår etiske plattform.». Ber om en åpenhet om kravene de sendte og påfølgende utbetalinger etter at de etterpå ble innstilt til nytt styre av dere. Om du ikke har lest deg opp så var ikke kravene i tråd med DNNT sine retningslinjer og signerte kontrakter. Nye frivillige utnytter lokalavdelingens midler, med din velsignelse.

Tilsvar til Arne Mikalsen

En dame gav oss i DNNT 200 kr pr måned av sin pensjon over flere år. En av de krenka frivillige krevde 14.945 kroner for en gammel sofa og en seng fordi en kattunge tisset på den. Det tilsvarer seks års gaver av pensjonen fra denne damen.

DN har nesten 50 millioner på bok som er gitt til hjemløse dyr, som dere kan bruke på advokater. Og det er dere ikke redd for å gjøre heller. Det stemmer at DN gir tilbake til lokalavdelingene. En gang i året gis det av en arv som er øremerket direkte hjelp til dyrene. Uten at den var øremerket ville det ikke blitt gjort. Siste tall jeg vet om er 2022. Da var det hele 850 000 kroner som 25 avdelinger kunne søke om. Til sammenligning er det nå brukt 2 millioner kroner på en rapport hos PWC av penger som er gitt til hjemløse dyr.

Jeg lever godt med dine beskyldninger. De er en del av hverdagen og risikoen man må ta om man skal være frivillig i DN og tør uttale seg. Til den som lurer så brukte jeg 2022 til å skrive en del debattinnlegg. Jeg deltok på Arendalsuka sammen med deg Anne Lise, og flere i sentralleddet. Jeg bidro også skriftlig i DN Haugland da de hadde en stygg dyrevernsak. Videre ble jeg forespurt om å skrive på vegne av DN. Vi var to som avholdt et lokalt møte i desember 2022, med oppmuntring fra sentralleddet, for å forsøke å ordne i lokale konflikter. Jeg ble oppfordret etterpå til å varsle om forholdene. Jeg er nå ekskludert i fem år. Den andre personen meldte fra om mobbing. Hun er suspendert i fem år.

Og ingen lurer på hvorfor dere kan uttale «vi har et enstemmig landsmøte bak oss» når dere raserer en ny avdeling. Man får venner av sånt. De andre er ekskluderte og suspenderte.

Neste gang du står på landsmøtet og deler ut pengegaver, champagne og blomster til de ansatte, med salen full av frivillige fra hele landet, så tenk på hva den pensjonerte damen faktisk trodde at pengene gikk til. Til hjemløse dyr.

Stikkord: kameraderi, korrupsjon, bestikkelser, trakassering.

Tone I. Lundsaunet,

eks styreleder i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Trøndelag (DNNT) i 2017-2022, mars-aug. 2023, styremedlem i DNNT 2013-2023 og medlem i DN i 2008-2023

Ble ikke enige i retten til tross for nye oppfordringer fra dommeren

Strides om millionbeløp - møttes i retten

Krever å få tilbake millionbeløp

Read Entire Article