Svært glad for at havnestyret lytter til det lokale næringslivet

1 month ago 24



Fiskebrygga er en perle av de sjeldne og verdsettes høyt av besøkende, innbyggere og konkurrerer i verdensklasse med sitt unike særpreg.

Selvfølgelig skal hovedregelen være at fiskebrygga er åpen og tilgjengelig for alle som bor og besøker byen vår. Samtidig er det viktig at vi kan tenke praktisk og gjøre noen unntak for at summen av de positive effektene blir større, skriver Hege Julianne Nevestad, daglig leder i Visit Sørlandet. Foto: Jacob J. Buchard / Arkiv

Gjennom å være vertskap for store arrangementer og konferanser kan bedriftene på Fiskebrygga, lokalt næringsliv og alle hotellene i Kristiansand dra nytte av en forlenget sesong. Det kan føre til økt omsetning i det som ellers er ganske stille perioder, og det styrker alle som jobber i reiselivet og byen som helhet.

I møtet til Kristiansand havn IKS av 3. september ble det vedtatt en prøveordning for lukkede arrangementer på Fiskebrygga. Vedtaket åpner opp for at det ved inntil tre anledninger i løpet av året (utenfor høysesong medio juni til medio august) i 2025 og 2026 kan arrangeres lukkede arrangement på brygga. Dette vedtaket bidrar til økt helårsturisme og dermed også sikrer arbeidsplasser hele året.

Fiskebrygga, som er en unik attraksjon i Skandinavia, har et stort potensial i å tiltrekke seg flere MICE-arrangementer (Meetings, Incentives, Conferences og Events) som aktører i Møtebyen Kristiansand aktivt arbeider for å bringe til regionen, etter oppdrag fra Kristiansand kommune, UiA og andre partnere.

Visit Sørlandet og deltakere i Møtebyen er i tett dialog med bedriftene på Fiskebrygga og alle hotellene i Kristiansand, og er samtlige positivt innstilt til å være vertskap for MICE-arrangementer. Vi ønsker flere gjester i dette segmentet i fremtiden, da dette markedet fyller månedene som er utenom høysesong for ferie- og fritidsreisende. Dette fører til flere arbeidsplasser innenfor reiselivet og styrker Kristiansand som konferanse- og reiselivsdestinasjon.

Visit Sørlandets primære oppgave er å få tilreisende til å besøke landsdelen, men for å gjøre det er man avhengig av at næringen blir satset og heiet på, at vi får forutsigbare rammevilkår og blir verdsatt. Og sist, men ikke minst, ønsker vi at reiseliv- og servicenæringen blir forstått, hørt og anerkjent.

Selvfølgelig skal hovedregelen være at fiskebrygga er åpen og tilgjengelig for alle som bor og besøker byen vår. Samtidig er det viktig at vi kan tenke praktisk og gjøre noen unntak for at summen av de positive effektene blir større. Det er bra for byen, innbyggerne, og turister at de som driver bedrifter på og nær fiskebrygga lykkes.

Derfor er vi svært glade for at havnestyret lytter til det lokale næringslivet og åpner opp for en prøveperiode for dette. Det er svært kjærkomment.

Aktører som stiller seg bak:

Øyvind Eikaas, hotelldirektør, Dyreparken overnatting og styreleder i Visit Sørlandet

Medlem av styringsgruppen for Møtebyen Kristiansand:

Geir Askvik Haugum, styreleder i Møtebyen, næringssjef Kristiansand kommune

Gro Elisabeth Lundevik, styremedlem i Møtebyen, UiA

Tor Marius Markussen, styremedlem i Møtebyen, salgssjef KRS Live

Ricardo Sousa, styremedlem i Møtebyen, hotelldirektør Radisson Blu Caledonien Hotel

Per Svendsen, styremedlem i Møtebyen, hotelldirektør Scandic Kristiansand Bystranda

Anne-Kristin Tjørve Bjelland, styremedlem i Møtebyen, salgsansvarlig bedriftsmarkedet Kilden

Aktører på fiskebrygga:

Asbjørn Dovland, daglig leder Dolly Dimples

Stian Tungland, daglig leder Hos Moi

Allan Iversen, daglig leder Fiskesalg

Rune Egedal, daglig leder Pieder Ro

Reidar Fredriksen, daglig leder Reinhartsen

Camilla Huseby, daglig leder Amigos

Øvrige:

Heidi Sørvig, daglig leder Kvadraturforeningen

Trond Backer, daglig leder Næringsforeningen i Kristiansandsregionen

Read Entire Article