Super-tyfon herjer i Kina

1 month ago 17



 Yang Guanyu / AP / NTB Foto: Yang Guanyu / AP / NTB

Én million mennesker evakuert fra hjemmene sine.

lørdag 7. september kl. 06:15

Den kraftigste stormen i Asia i år, super-tyfonen Yagi, traff den kinesiske øya Hainan fredag, melder Reuters.

Yagi førte med seg kraftig vind og enorme nedbørsmengder som har forårsaket strømbrudd i store deler av den populære turistprovinsen. Rundt én million mennesker har måttet evakuere fra hjemmene sine.

Med vindkast på opptil 234 kilometer i timen er Yagi den nest kraftigste tropiske syklonen i verden i år, etter orkanen Beryl, som traff Atlanterhavet tidligere i år.

Yagi traff først byen Wenchang på Hainan fredag ettermiddag, og kort tid etter var over 830 000 husstander uten strøm, ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua.

 NHAC NGUYEN / AFP / NTBFoto: NHAC NGUYEN / AFP / NTB

To personer skal være omkommet og minst 92 skadet.

Før tyfonen traff, ble flyreiser og ferger kansellert, og bedrifter og skoler stengte dørene. I Hong kong ble børsen og flere andre steder stengt. Befolkningen på over 10 millioner ble bedt om å holde seg innendørs.

Fredag kveld hadde Yagi krysset Qiongzhou-stredet nord for Hainan og traff deretter Guangdong-provinsen med vindkast på over 200 kilometer i timen.

Yagi er den kraftigste stormen som har truffet Hainan siden 2014, da tyfonen Rammasun traff øya. Rammasun tok livet av 88 mennesker og forårsaket skader for over 6,25 milliarder dollar.

Tyfonen er nå på vei mot Vietnams nordøstlige kyst, der den er ventet å nå land lørdag.

Ifølge Kinas meteorologiske institutt har stormen imidlertid roet seg noe.

I Vietnam holdes flere flyplasser nord i landet stengt i påvente av tyfonen.

Read Entire Article