Straffe og rødt kort da Brann stoppet seierstørken

3 weeks ago 15

(Brann-KFUM Oslo 2–0) En ufattelig bom, rødt kort og kontroversiell straffescoring var ingrediensene da Brann kom tilbake på seierssporet.

Niklas Castro sikret seieren fra elleve meter – det betyr at norsk-chileneren har scoret i tre strake kamper. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Andreas Hopen, VG

Andreas Hopen, VG

Publisert: 18.09.2024 20:55

Eirik Horneland gjorde fem endringer i startoppstillingen fra laget som reddet 2–2 like før slutt mot Sandefjord søndag, og det så ut til å gi umiddelbare resultater.

Felix Horn Myhre fant Bård Finne, som fikk sjansen etter en tur på benken sist, og spissen takket for tilliten med å sikkert sende vertene i ledelsen etter tre minutter.

Det var bare ett problem – Finne var litt for ivrig i bakromsløpet – og etter en titt på video, ble målet annullert.

Pangåpningen sto ikke i stil til de neste førti minuttene, hvor Brann stort sett hadde ball – uten å skape det helt store, men like før pause viste KFUMs storscorer seg frem.

Moesgaards disipler spilte seg nydelig ut fra eget forsvar. Simen Hestnes fikk ballen i mellomrommet, tok med seg Gaye som på førsteberøringen fant Johannes Nunez mutters alene like foran mål – men på ufattelig vis sendte Nunez ballen til himmels, og hans tiende scoring i Eliteserien uteble.

Med femogtyve minutter igjen var gjestene farlig frempå. KFUM rullet opp ett angrep i beste «Kåffa»-stil. Ballen endte til slutt hos Robin Rasch som dunket til fra 16–17 meter, men Dyngeland fikk slått ballen til side.

Brann fortsatte å dominere ballinnehavet, uten å skape det store. Men med et kvarter igjen på kampuret ropte Brann-spillerne for straffespark.

Det startet med en lang ball opp mot Horn Myhre. Midtbaneeleganten headet ned mot Aune Heggebø som tilsynelatende ble revet ned, men dommer Svein Tore Sinnes vinket spillet videre.

Etter en runde i VAR-rommet ble derimot avgjørelsen omgjort – Haitam Aleesami fikk sitt andre gule – og fra elleve meter var Niklas Castro sikkerheten selv.

På overtid var det KFUM som ropte på hjelp fra VAR-rommet. Et skudd gikk via flere Brann-spillere og opp i skuldra til Japhet Sery Larsen. Simen Hestnes ropte desperat etter straffe, men for døve ører. Ei heller VAR-rommet ga gjestene en hjelpende hånd.

Fem minutter på overtid ble all tvil fjernet - og hjemmesupporterne kunne juble betingelsesløst. Sander Kartum ble spilt i bakrom. Midtbanespilleren beholdt roen alene med Emil Ødegaard - og doblet ledelsen med et smart skudd i nærmeste hjørne.