Storspill fra Solberg-Østhassel sikret årets første seier i Mesterligaen for Vipers

2 hours ago 3

Etter kun ett poeng på årets tre første kamper i Mesterligaen, tok Vipers Kristiansand sin første seier med 26–24 hjemme mot Odense lørdag.

Målvakt Silje Solberg-Østhassel ble kampens store spiller, med sine 17 redninger.

Drømmeåpning

Vipers fikk en drømmestart på kampen, med 4-0-ledelse før tre minutter var spilt.

Men danskene kom seg raskt tilbake i kampen. Mye takket være norske Thale Rushfeldt Deila.

Etter åtte minutter sto det 4–3 til Vipers. Deretter fulgte lagene hverandre tett.

Silje Solberg-Østhassel holdt hjemmelaget inne i kampen, med flere gode redninger. Målvakten reddet blant annet to straffekast fra danskene, samt presset Maren Aardahl til å bomme på bortelagets tredje forsøk fra syvmeteren.

Odense-målvakt Althea Reinhardt sto også godt, og sørget for at Vipers ikke klarte å komme opp i mer enn en ettmålsledelse.

Direkte rødt kort

Seks minutter før pause fikk Odense-spiller Helena Elver Hagesjø direkte rødt kort, etter å ha revet ned Sunniva Næs Andersen på en kontring. Dommerne tok avgjørelse etter å ha brukt videodømming.

Lois Abbingh sørget for 12–11 til pause, med sin scoring 11 sekunder før pausesignalet.

Vipers dro fra

Vipers startet best også etter hvilen. Lois Abbingh var toneangivende for at hjemmelaget kunne gå opp i 18–14 etter åtte minutter.

Halvveis i sisteomgangen ledet fortsatt Vipers 19-17, men Odense var hele tiden på skuddhold.

Vipers-spiller Tuva Høve jubler etter scoring mot Odense i Mesterligaen.

Tuva Høve jubler etter scoring hjemme mot Odense.

Dansk målvaktsbytte snudde kampen

Danskene byttet målvakt, der Yara ten Holte kom inn for Reinhardt. Etter flere redninger på rad, kunne danskene ta ledelse for første gang i kampen etter snaue 50 minutter. Mie Højlund satte sikkert inn 22–21 til Odense.

Samtidig lyktes ikke Vipers med noen ting offensivt. Etter nesten syv målløse minutter for hjemmelaget, tok trener Tomas Hlavaty timeout på stillingen 21–23 med åtte minutter igjen.

Da Lois Abbingh reduserte til 22–24 etter snaue 54 minutter, var det første målet på åtte minutter. Da hadde Odense scoret seks mål på rad.

Vipers snudde tilbake

Det ga Vipers ny giv. Jamina Roberts hadde levert en svak andre omgang frem til da, men med to mål sørget hun for utligning 24–24 med to og et halvt minutt igjen.

Rett etterpå skaffet hun hjemmelaget straffe. Den satte Larissa Nusser i tverrligger. Da hun skulle ta returen, ble hun taklet og fikk ny straffe.

Den tok Lois Abbingh. Og hun satte den i mål. 25–24 til Vipers med et drøyt minutt igjen.