Storhamar snudde til seier i Sveits

3 hours ago 3

Storhamar vant sin nest siste ligakamp i mesterligaen i ishockey. Lausanne ledet tidlig 2-0, men gjestene vendte til 3-2-seier etter forlengning.

Andreas Dahl ble matchvinner etter 4.06 minutter i forlengningen, bare 13 sekunder ut i Storhamars første overtallsspill. Han scoret med et håndleddsskudd etter at Stefan Espeland og Austin Cangelosi hadde flyttet på de tre forsvarsspillerne.

For fjerde gang på fem mesterligakamper hadde Storhamar sveitsisk motstand. Med en seier (Fribourg-Gotteron) og et tap (Genève-Servette) etter straffeslag hadde laget tatt tre poeng i de tidligere kampene.

Etter at Lausanne ledet 2-0 etter den første perioden, skapte Kenneth Gulbrandsen ny spenning med reduseringsmålet snaut halvveis i midtperioden.

2.46 minutter før slutt satte Håvard Salsten inn 2-2, og i forlengingen sikret Dahl seieren i overtallsspill.

Storhamar har fem poeng og er med i kampen om avansement. De 16 første (av 24 lag) går til åttedelsfinaler, og Hamar-klubben har to poeng opp til 16. plassen.

I siste runde neste tirsdag venter imidlertid ligaspillets lederlag Färjestad på bortebane. (NTB)