Storfamilie utslettet i Gaza: – Han var en fredelig mann

1 month ago 21



SORG: En ung mann gråter over tapet av familien som ble drept i et rakettangrep i Gaza. Foto: Abdel Kareem Hana / AP / NTB

En hel familie på 18 personer ble drept i et rakettangrep i Gaza tidlig lørdag morgen. Blant dem 11 barn i alderen to til 22 år.

lørdag 17. august kl. 14:54

Det israelske luftangrepet skal ha truffet en bolig og et varelager som huset interne flyktninger i byen al-Zawaida.

Blant de drepte var grossereren Sami Jawad al-Ejlah, som i samarbeid med den israelske hæren fraktet kjøtt og fisk til Gaza – og alle hans 17 familiemedlemmer.

I rakettangrepet døde hans to koner, 11 barn, barnas bestemor og tre andre familiemedlemmer, ifølge en dødsliste fra al-Aqsa sykehuset i Deir al-Balah dit de omkomne ble fraktet, skriver AP.

BEGRAVELSE: Hele familien ble begravet lørdag ettermiddag. Foto: Abdel Kareem Hana / AP / NTB

– Han var en fredelig mann, sier naboen Abu Ahmed, som ble lettere skadet i angrepet.

Hele familien ble begravd bare timer etter at de ble utslettet lørdag ettermiddag.

UTRØSTELIG: Hun mistet et familiemedlem i angrepet på det sentrale Gaza lørdag morgen. Foto: Ramadan Abed / Reuters / NTB

I varehuset bodde for tiden 40 sivile da den dødelige lasten kom fra luften. Flere er alvorlig skadet.

Den israelske hæren (IDF) som sjelden kommenterer enkeltangrep, sier den undersøker hva som skjedde. IDF legger til at de fortsetter angrepene på militante personer i det sentrale Gaza.

Bilder tatt av nyhetsbyrået AP viste bulldosere som fjernet restene av det totalødelagte varehuset.

Det var også en av deres fotografer som talte antallet døde i den palestinske familien utenfor sykehuset.

SKADET: Huset og varelageret ligger igjen i ruiner, mens redningsmannskaper bærer ut en skadet person. Foto: Ramadan Abed / Reuters / NTB

Det voldsomme angrepet i Gaza lørdag morgen, kom bare dager etter at det Hamas-styrte helsedepartementet i Gaza offentliggjorde at dødstallet i den ti måneder lange krigen mellom Israel og Hamas har rundet 40 000.

Bortimot 70 prosent av de drepte i krigen er kvinner og barn.

Mer enn 90 000 mennesker er såret, ifølge helsedepartementet.

Angrepet på storfamilien i det sentrale Gaza skjedde bare timer etter at utsendinger fra USA, Egypt og Qatar møttes til samtaler om en mulig våpenhvile i Kairo.

Forhandlingene var i ferd med å tette det dype gapet mellom Hamas og Israel og så ut til å kunne finne sin løsning i neste uke.

Målet er ikke bare å få løslatt de gjenværende israelske gislene og stoppe kampene og angrepene som har ødelagt Gaza, men også å dempe den regionale spenningen rundt en mulig storkrig der iranskstøttede Hizbollah i Libanon kan komme til å angripe israel som hevn for drapene på to Hamas-ledere i Beirut og Teheran.

Det er også frykt for et omfattende Polio-utbrudd i Gaza.

Israel hevder å ha drept mer enn 17 000 militante Hamas-personer, uten å ha lagt frem noen bevis for det.

Read Entire Article