Sønnen til Tim Walz hetses: – Puffy beta male

1 month ago 26



Sønnen til Tim Walz får mye hets på sosiale medier.

lørdag 24. august kl. 01:48

Natt til torsdag norsk tid holdt visepresidentkandidat Tim Walz tale på Demokratenes landsmøte.

I talen snakket Walz om hvor vanskelig han og kona hadde for å få barn, og de har brukt fertilitetsbehandling.

– Det er faren min, utbrøt sønnen hans, Gus Walz (17), mens tårene rant nedover ansiktet.

Han pekte på faren, som formelt aksepterte nominasjonen som Demokratenes kandidat til vervet som visepresident.

Gus gråt gjennom store deler av den 16 minutter lange talen, og etterpå gikk han opp på scenen sammen med familien, omfavnet faren i en klem og begravde ansiktet sitt i skulderen hans. Videoklippet har gått viralt på sosiale medier.

I en uttalelse delt med People fortalte foreldrene at Gus har ADHD, en angstlidelse og ikke-verbal læringsforstyrrelse.

Walz med kona Gwen og barna Hope og Gus. Foto: Thomas Nilsson / VG

– Jeg ble rørt over å se Gus Walz' glede da faren hans Tim Walz gikk på scenen i går kveld. Takknemlig for at du viser oss hvordan ekte kjærlighet ser ut, Gus, skrev Michelle Obama på X torsdag.

Hetses

Men selv om Gus får skryt etter gråte-episoden, så får han også voldsomt med hets i sosiale medier. Forfatter Ann Coulter la ut følgende om Gus:

Det skapte store reaksjoner, og tweeten til Coulter er slettet. Republikaner Mike Crispi på sin side skrev følgende:

– Tim Walz sin dumme gråtende sønn er ikke den flexen venstresiden tror det er. Du oppdro barnet ditt til å bli en «puffy beta male». Gratulerer. Gråter Barron Trump? Nei. Elsker han faren sin? Selvfølgelig. Det er verdiene som jeg vil at skal lede landet.

Hvem er Tim Walz?

Tim Walz er Kamala Harris’ visepresidentkandidat. Walz er oppvokst i Nebraska, har kone og to barn og bakgrunn fra militæret.

Siden 1996 har han bodd i Minnesota, der han jobbet som lærer og trener før han gikk inn i politikken for Det demokratiske partiet.

I 2006 ble han valgt som representant fra Minnesota til kongressen i Washington D.C. I 2018 ble han guvernør i Minnesota, og han sitter nå i sin andre periode.

Hva er kontroversene rundt Walz?

Hans 24 år i militæret trekkes frem som en styrke for Tim Walz. Men at han trakk seg akkurat da han skulle bli sendt til Irak-krigen, har skapt en bølge av kritikk.

En gammel episode som har dukket opp, er at Walz fyllekjørte da han var 31 år. I 2006 løy en av Walz’ kampanjemedarbeidere om dette da han forsøkte å bli valgt inn til Kongressen.

Walz får også kritikk fra Trump-leiren for å ha innført en rekke liberale lover som guvernør i Minnesota.

Hvorfor valgte Harris ham?

Det er blitt pekt på at Walz utfyller Harris ved å være en hvit mann fra en stat i området rundt det avgjørende Rustbeltet og Midtvesten. Personlig kjemi mellom de to skal også ha vært avgjørende.

Hvordan påvirker Walz valgkampen?

Walz er mer populær enn Trumps visepresidentkandidat JD Vance, viser flere meningsmålinger. Han kommer ikke selv fra en vippestat, men håpet til Harris-kampanjen er trolig at Walz skal klare å mobilisere den hvite arbeiderklassen i delstatene som avgjør valget.

Selv om Gus får mye hets, så har støtten mot hetsen vært enda større.

Publisert: 24.08.24 kl. 01:48

Relaterte emner

Read Entire Article