Solcelleselskap skal kutte 166 stillinger

1 month ago 14



Solcelleselskapet bruker sparekniven og skal redusere antallet ansatte med 46 prosent.

Andreas Thorsheim, sjef for Otovo. Foto: Siv Dolmen

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Otovo, som driver med installasjon av solceller, planlegger å kutte 200–225 millioner kroner i kostnader årlig, ifølge en børsmelding tirsdag.

Som en del av kuttene vil antallet ansatte bli redusert til 200, fra i alt 366 fra starten av dette kvartalet. Det betyr at arbeidsstokken skal reduseres med 46 prosent.

– Dette er nødvendige reduksjoner i kostnadsnivå for at selskapet skal bli lønnsomt i det nåværende markedsklimaet, sier Otovo-sjef Andreas Thorsheim i en uttalelse.

Aksjeras

En rekke europeiske solcellemarkeder har sett en dipp, etter økt etterspørsel i kjølvannet av energikrisen i 2021 og 2022, påpeker selskapet.

Utviklingen kan også ses på Oslo Børs, der investorene har sendt Otovos aksjekurs ned 86 prosent det siste året. Selskapet har nå en markedsverdi på 322 millioner kroner.

Selskapet har også tidligere varslet kostnadskutt, og det har tatt grep ved å flytte ansatte til Spania.

Omtrent en tredjedel av de ansatte er basert i Madrid, ifølge selskapets rapport for andre kvartal.

Sluttpakker

Kuttene vil omfatte alle land og funksjoner.

Utvelgelsen av berørte ansatte vil skje i september. Et flertall av avgangene vil skje i løpet av de kommende ukene, og sluttpakker er ventet innen utgangen av måneden.

Rundt 150 millioner av kostnadskuttene vil komme som følge av færre ansatte. Ytterligere 50–75 millioner kroner vil bli spart i administrasjon og markedsføring.

Publisert:

Publisert: 10. september 2024 08:47

Read Entire Article